Gyártók Lamborghini: Az elektromos szuperautók technológiája még nem kész

Lamborghini: Az elektromos szuperautók technológiája még nem kész

autopro.hu/Sz.K. | 2017.05.27 06:32

Lamborghini: Az elektromos szuperautók technológiája még nem kész

A Lamborghini szerint a jelenlegi elektromos meghajtás technológiai felkészültsége nem alkalmas egy olyan szuperautóhoz, mint amilyen a márka arculata.

Hirdetés

A vállalat kutatásért és fejlesztésért felelős vezetője, Maurizio Reggiani szerint a plug-in hibrid elektromos (PHEV-ek) technológiának még kicsit fejlődnie kell, és megfizethetőbbé kell válnia, mielőtt azt egy Lamborghini sportautóba építenék.

– Jelenleg a PHEV, és általánosságban az elektromos energia nehezen összehozhatók a szuper sportautókkal, mert plusz súlyt jelentenek – mondta Reggiani a CarAdvice-nak.

Ha a megoldást a jelenleg elérhető technológiákban találnák meg, ami működő kompromisszumokat jelentene a súly, a csomagolás és a kezelhetőség között, akkor ezek ára korlátozó tényező lenne az autónak.

– Jelenleg a technológiánk nem tart itt, és meg kellett fontolnunk minden paramétert ahhoz, hogy elmondhassuk, nem látunk lehetőséget egy ilyen szuperautóra, abban az árkategóriában, ahová mi saját autóinkat pozícionáljuk – tette hozzá Reggiani.

Stefano Domenicali, a vállalat ügyvezető igazgatója elmondta, hogy ügyfeleik érzelmeket akarnak, amik egy belső égésű motorból jönnek.

– Úgy gondolom, jelenleg teljesen tiszta, hová tartanak a trendek, azonban az is tiszta, hogy egy dolog az, amit ezek sugallnak, és teljesen különböző, ami történik, ami a valóság. Úgy hisszük, hogy az ügyfeleink akaratának és a technológiáknak párosítása az, amit a piacra tudunk dobni, és szerintünk még sok mindent tudunk mutatni – tette hozzá.

A Lamborghini már 2014-ben bemutatta egy hibrid szuperautójának terveit, de első elektromos hajtásláncú autóját, a hibrid Urus SUV-t 2018-ban fogja piacra dobni.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink