Gyártók Kiosztották az év kamionja és az év busza díjakat Hannoverben

Kiosztották az év kamionja és az év busza díjakat Hannoverben

Kuthi Áron | 2018.09.21 11:53

Kiosztották az év kamionja és az év busza díjakat Hannoverben

Most is, mint minden második évben európai haszongépjármű-magazinok, híroldalak újságíróiból álló zsűri választotta meg az év kamionját és az év buszát az IAA haszongépjármű kiállításon. A hannoveri expon bejelentették, hogy a 2019-es Nemzetközi Év Haszonjárműve Díj a Ford F-Maxnak (nyitóképünkön), a 2019-es Év Busza Díj pedig a Mercedes-Benz hibrid Citaro városi busznak jár.

Hirdetés

A szabályok szerint az a jármű vehet részt a versenyben, amelyet az elmúlt 12 hónapban dobott piacra az adott cég. Az elnyert címet pedig a következő évre vonatkozóan használhatják a nyertesek. A pontozás számos szempontot vesz figyelembe, mint például a jármű technológiai innovációit, a komfortot, a biztonságot, a vezetési tulajdonságokat, az gazdaságos üzemanyag-felhasználást és a széndioxid-lábnyomot.

A hannoveri expón idén elsőként osztották ki a leginnovatívabb kamionnak járó díjat: a Truck Innovation Award 2019 az MAN 4-es szintű önvezető haszongépjárművéhez került. Ez egyébként egy biztonsági jármű, amelyet az előtte haladó jármű követésére programoznak be. A megoldás ideális lehet például túlméretes szállítmány biztosításához.

Az innovációt a Traton, a Volkswagen-csoport teherautós üzletága fejlesztette ki az MAN számára.

Kiemelt Partnereink