Gyártók Kínának és a Daimlernek is jót tenne az e-Smart

Kínának és a Daimlernek is jót tenne az e-Smart

autopro.hu/H.J. | 2018.08.21 06:04

Kínának és a Daimlernek is jót tenne az e-Smart

A következő években az elektromos járművek egyre fontosabb szerepet fognak játszani, az elektromos autó pedig tömegtermék lesz Kínában, nem csoda, hogy a Daimler egy partnerével közösen Kínában szeretne elektromos Smartokat gyártani.

Hirdetés

A Daimler tárgyalásokat folytat Kínában az elektromos Smart autók gyártásával kapcsolatban, ennek érdekében a Beijing Electric Vehicle-lel közös vállalat létrehozását tervezik. Ez utóbbi a BAIC-csoport e-modellekre specializálódott leánya. A Daimler már 2005 óta gyárt Mercedes-Benz modelleket a BAIC-csoporttal együtt a kínai piac számára.

A Daimler az e-Smartot kizárólag elektromos, városi közlekedésre alkalmas járművé akarja alakítani. Arra törekednek, hogy megérintsék a fiatal, városi fogyasztókat Kínában, akik a világ legnagyobb piacán egyértelműen potenciális vásárlóknak számítanak.

A Smart azért fontos a Daimlernek, mert segít ellensúlyozni a nagyobb belsőégésű motorral szerelt típusok, például a Mercedes S-osztály emisszióját, így pedig megfelelni az átlagos károsanyag-kibocsátásra vonatkozó előírásoknak.

Az ország mérete, illetve a széndioxid-kibocsátás csökkentése és a városi levegőminőség javítása érdekében tett erőfeszítések hatására Kína a világ legnagyobb e-autópiaca lett, és eltökélt szándéka, hogy a villamosítási trendet továbbra is vezesse. Az ázsiai ország célul tűzte ki, hogy 2025-ig tízszeresére növelje az alternatív hajtású járművek értékesítését hétmillió darabra, beleértve a plug-in hibrideket, a teljes elektromos és az üzemanyagcellás járműveket.

A Daimler a BAIC-csoporton kívül még a Warren Buffett által támogatott BYD-vel is együttműködik Kínában, hogy teljesen elektromos autókat gyártson Denza néven.

Kiemelt Partnereink