Gyártók Kigyulladhat a jobbkormányos Zafira

Kigyulladhat a jobbkormányos Zafira

autopro.hu | 2015.10.26 13:21

Kigyulladhat a jobbkormányos Zafira

Valami gond lehet a légkondícionáló rendszerrel, de mivel a hiba pontos oka még nem ismert, nem tudni, mennyi autó érintett.

Hirdetés

280 ezer jobbkormányos Zafira B modellt gyártottak 2005-2014 között, ezeket érinti az újabb globális minőségügyi probléma, noha az országok a speciális kialakítás miatt elég jól körülhatárolhatóak. Az Opel és Vauxhall márkaneveken egyaránt forgalmazott GM modell fűtési és levegőkeringető rendszere tüzet okozhat, ami nem csupán feltételezés, hanem sajnálatos tapasztalatok vezettek a felismeréshez. A GM szerint a hiba összefügghet azzal, hogy a konkrét esetekben nem eredeti alkatrészek is kerültek az adott autókba, amelyek reakcióba léphettek a gyári berendezésekkel.

Hamar elárasztották a közösségi médiát a tulajdonosok fotói, csoportot is alakítottak a kárvallottak

Azt már tudni vélik a szakemberek, hogy a problémát egy ellenállás, a ventilátor motorja és a pollenszűrő környékén kell keresni, ám amíg nem jönnek rá a valódi okra, visszahívást sem tudnak elrendelni. A GM szóvivője szerint „nagyon kevés” modellt érint az ügy. Nem teljesen erre utal a tény, hogy csak az Egyesült Királyságban immár 133 ilyen kigyulladásos esetről tudnak a biztosítók, maga a Vauxhall 20 bejelentést vizsgál közvetlenül.

A problémás jobbkormányos autókból juthatott Máltára, Ciprusra és Írországba is.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink