Gyártók Kicsi a bors, de erős

Kicsi a bors, de erős

autopro.hu/G.I. | 2017.09.13 06:26

Kicsi a bors, de erős

Az elődjénél könnyebb és gyorsabb Suzuki Swift Sport világpremierjét a Frankfurti Nemzetközi Autókiállításon tartják.

Hirdetés

A harmadik generációs Swift Sport kapcsán Dávid és Góliát története juthat eszünk. A magyaros japán autó ugyanis nem akarnak nagyra nőni, de ettől még meggondolatlanság lenne lebecsülni a képességeit. Alacsonyabban és szélesebben ül, agresszívabb a vonalvezetése, a nyomaték és a tömeg aránya pedig jól manőverezhető élményautóvá teszi.

A motorháztatő alatt 1,4 literes BoosterJet benzinmotor dolgozik, nagy teljesítmény mellett a szokásos Suzuki-féle gazdaságosság jellemzi. Az új turbófeltöltő segítségével a motor nagy nyomatékot képes leadni már alacsony fordulatszám mellett is, miközben a kis lökettérfogat és a közvetlen üzemanyag-befecskendező rendszer optimális üzemanyag-fogyasztást eredményez.

A kisautó a Suzuki új generációs platformjára, a Heartect-re épült, amely kisebb tömegének és nagyobb merevségének köszönhetően jobb alapteljesítményt biztosít. Az ülések és az egyéb összetevők részletekre kiterjedő optimalizálásának köszönhetően a teljes menetkész tömeg mindössze 970 kg-ra csökkent.

Az új Swift Sport nyomatékának és tömegének aránya hozzávetőleg 4,2 kg/N⋅m, amellyel ez az egyik legversenyképesebb modell a piacon.

Az autó teljesítményében és vezetési élményében megvalósított fejlesztések jelentős biztonsági funkciókkal párosulnak, köztük a fejlett előre néző érzékelőrendszerrel, a kétérzékelős fékasszisztenssel, a sávelhagyásra figyelmeztető rendszerrel és más kulcsfontosságú technológiákkal.

Kiemelt Partnereink