Gyártók Kettőkor derülnek ki a Ford-Volkswagen együttműködés részletei

Kettőkor derülnek ki a Ford-Volkswagen együttműködés részletei

autopro.hu | 2019.07.12 09:42

Kettőkor derülnek ki a Ford-Volkswagen együttműködés részletei

A Ford Motor Company és a Volkswagen AG ma a januárban bejelentett együttműködés részleteivel kapcsolatos bejelenésre készül. A két autógyártó így közösen fejlesztheti tovább elektromos, illetve önvezető autóit.

Hirdetés

Jim Hackett a Ford elnök vezérigazgatója és Herbert Diess a Volkswagen AG vezérigazgatója ma 14 órakor közös sajtótájékoztató keretében osztják meg az együttműködés részleteit. Ez a vállalatok versenyképességének és hatékonyságának fokozása mellett elsősorban az ügyfelek jobb kiszolgálását célozzák majd – szerepel a Ford közleményében.

A Handelsblatt korábbi információi szerint a Volkswagen igazgatótanácsa szorosabbra fűzné az együttműködését a Forddal. A két autógyártó így közösen fejlesztheti tovább elektromos, illetve önvezető autóit. Információk szerint ez csak a közös munka kezdete lenne. A Volkswagen hozzáférést biztosítana a Ford számára moduláris elektromos platformjához, az MEB-hez. Egy ilyen platform sok milliárd eurós fejlesztési költségeiből takaríthat meg jelentős összegeket a Ford, amely elektromos hajtású autók nélkül nem tudna megfelelni a szigorodó európai kibocsátási feltételeknek. A Volkswagennek viszont jól jönnének a Ford önvezető autózás területén szerzett tapasztalatai – számolt be múlt héten az Autopro.

Nyitókép: Pexels

Hirdetés

Kiemelt Partnereink