Gyártók Kereskedést nyit az Aston Martin Magyarországon

Kereskedést nyit az Aston Martin Magyarországon

Beck András | 2019.07.23 16:26

Kereskedést nyit az Aston Martin Magyarországon

A Gablini csoport behozza Magyarországra az Aston Martint és várhatóan jövő év elején nyitnak márkakereskedést Budapesten.

Hirdetés

Információink szerint a Gablini csoport lesz a luxusmárka importőre és egyben a hazai márkakereskedést is ők üzemeltetik majd.

Az egyetlen független luxusautó gyártó

Az Aston Martin az egyetlen független luxusautó gyártó a világon. Gyönyörű, kézzel készült autóik ikonikusnak számítanak. A márka történelme 106 éves. Az első hivatalos Aston Martin kereskedés 2020 első negyedévében nyitja meg kapuit a magyar fővárosban.

Jövő csütörtökön mutatkoznak be

Az Ason Martin hivatalosan jövő csütörtökön mutatkozik be majd itthon. További részleteket vélhetően akkor lehet majd megtudni a márka magyarországi terveiről.

Visszaesik a szegmens

Magyarországon az első fél évben összesen 143 luxusautót adtak el, ami 21 százalékos csökkenés a 2018 első hat hónapjában forgalomba helyezett 182 darabhoz képest – derül ki a Datahouse adataiból. Az első félévben forgalomba helyezett 74 543 autónak ez egyébként mindössze 0,2 százaléka. A luxuskategóriába sorolt autók listáját a 7-es BMW limuzin vezeti 42 darabbal, megelőzve a Mercedes-Benz S-osztályt és az Audi A8-at.

A Ferrari kilencnél tart

Az Aston Martin igazi versenytársa azonban a Ferrari lehet majd itthon, az olasz márkát statisztikailag a sportautók közé sorolják. Ez a szegmens 21 százalékkal 502 darabra bővült ez első hat hónapban éves alapon. Idén eddig kilenc Ferrari kelt el itthon, ebből négy Portofino, két-két 488-as és 812 Superfast és egy darab GTC4 Lusso. A vezess.hu szerint itthon egy évben 10-30 Aston Martin kelhet el. Egyben felhívták a figyelmet arra, hogy a Ferrariból akár a statisztikában szereplő kilencnek akár a duplája is lehet a valós hazai értékesítés. Megállapították, hogy még mindig divat a kiemelkedően magas vételárú járművek vásárlói között a szlovák, német, és újabban a cseh rendszám.

Nyitókép: Instagram

Hirdetés

Kiemelt Partnereink