Gyártók Kényszerleállás után nem indul újra a Fiat autógyára

Kényszerleállás után nem indul újra a Fiat autógyára

autopro.hu | 2016.03.10 06:26

Kényszerleállás után nem indul újra a Fiat autógyára

A termelési szünet háromhetes hosszabbításával a közepes méretű Chrysler 200 típus gyártása így kilenc hétig szünetel majd.

Hirdetés

A Michigan államban található üzem még február elsején állt le. Akkor úgy tervezték, március 14-én indul újra a termelés, ám az újrakezdés időpontja várhatóan április elejére tolódik.

A gyártó korábban a Chrysler 200 modell megszűnését is kilátásba helyezte. Az FCA a típus gyártásának kiszervezésével is próbálkozott, ám ehhez egyelőre nem talált jelentkezőt. A mostani leállással a keresletet és a kínálatot szeretnék egyensúlyba hozni a korábbi túltermelés után, ám nem biztos, hogy ez a lépés önmagában biztosíthatja a modell jövőjét.

Chrysler 200

Az Automotive News információi szerint az autógyártók átlagosan 65 napra elegendő raktárkészletet tartanak fent a készre szerelt autókból, a Chrysler 200 esetében a számítások szerint a február elsejei készleteket csak 217 nap alatt tudták volna eladni.

A Chrysler 200 értékesítése már hosszabb ideje zsugorodik, hiszen az olcsó olajárak és a SUV-ok népszerűsége miatt a középkategóriás szedánok iránti kereslet esett vissza leginkább.

Kiemelt Partnereink