Gyártók Kávézók, rendelők, kisboltok – itt talált piaci rést a VW

Kávézók, rendelők, kisboltok – itt talált piaci rést a VW

autopro.hu/P.M. | 2019.04.10 11:11

Kávézók, rendelők, kisboltok – itt talált piaci rést a VW

A Volkswagen szerint a jövőben az emberekhez fognak jönni a szolgáltatók, a kávézók, az orvosi rendelők és az üzletek mobilizálódnak a jövőben. Ebből akar a Volkswagen egy jó nagy darabot kiharapni. Az úgynevezett POD-k „hívásra” jelennek meg bárhol is szükségesek, egy városi vagy vidéki térségben, fesztiválokon vagy sporteseményeken. Mobil orvosi rendelővel, üzletekkel, elektromos autók töltőállomásaival vagy lounge-jellegű éttermekkel és kávézókkal felszerelve.

Hirdetés

A Volkswagen Csoport a 2019-es Hannoveri vásáron tartotta világpremierjét a rugalmasan használható POD-knak, bemutatva azok potenciális felhasználásait is.

A vásáron különböző POD-k szemléltették a VW tervét. A márka nem fogja működtetni ezeket a POD-kat; ezeknek a járműveknek a hardverét és szoftverét biztosítja. Az egységek 4,8 méter hosszúak, 2,15 méter magasak és 1,85 méter szélesek.

Egészségügyi POD

Ez a furgon egészségügyi ellátást visz vidékre, különösen krónikus betegségekben szenvedőknek, vagy ideiglenes felhasználásra, mindenféle eseményre. Tágas helyet biztosít a betegeknek, valamint egy diagnosztikai széknek és egy diagnosztikai monitornak. A beteg adatait valós időben továbbítják az orvosnak, és intelligens eszközök (intelligens órák vagy cukorbetegség chipek) is bevonhatók. Az Egészségügyi POD szintén érdekes a krónikus betegségekben szenvedő betegek számára, akiknek rendszerint havonta többször kell az orvoshoz vezetniük. A jövőben a kezelőszoba jöhet el hozzájuk. Mivel az autonóm Egészségügyi POD nem igényel semmilyen vezetőt, a szolgáltatás alacsony költséggel valósítható meg. A POD egy alkalmazáson keresztül foglalható.

Kiskereskedelmi POD

Itt a bolt vagy kiskereskedelmi POD jön az ügyfélhez. Hannoverben a bemutatott ötletként egy, az ügyfél számára készült új öltöny vagy nyári ruha megrendelése a téma. Ennek a kiskereskedelmi POD-nak egy alternatív használata egy városközpontban lehetne, ahol a vásárló új öltözéket rendelhetne a következő megbeszélés felé tartva vagy a szünetre. Így működne: Az ügyfél a POD kiemelt felületére lép. A folyamat irányításához egy érintőképernyőt használ. Az első lépés a ruházati cikk megkeresése és konfigurálása. Ezután a kiskereskedelmi POD lézerfénnyel végez testvizsgálatot. Végül a rendszer tájékoztatja az ügyfelet a szállítási időről. A fizetés kártyával vagy okostelefonon történik, amikor az ügyfél kilép. Természetesen a Hannoveri Vásáron bemutatott kiskereskedelmi POD is csupán egyike a számtalan ötletnek a jövőbeli vásárlások számára.

Barista Bar POD

Ebben az esetben egy Espresso bár érkezik oda, ahol szükség van rá. Nyolc ülőhely és nagy sebességű internet a fedélzeten. Ez egy mobil kávézó laza beszélgetős stílusban. Elképzelhető az üzleti világ hotspotjaiban, a bevásárló övezetekben vagy az eseményeken.

Energia POD

Ezt az energiafeltöltő POD-t arra használnák, hogy kiegészítse a töltési infrastruktúra hiányosságait. Például a mobil gyorstöltőállomás ismerné az összes hálózatba kapcsolt POD töltési szintjét egy meghatározott zónán belül és igény szerint a megfelelő időben energiával látná el őket. Az Energy POD-okat digitális online szolgáltatás segítségével is lefoglalhatnák nagyszabású rendezvények, például labdarúgó mérkőzések vagy rock-koncertek számára. Ugyanúgy elképzelhető, hogy az App segítségével felkérjük az Energia POD-ot a magán- vagy kereskedelmi ügyfelek elektromos autóinak feltöltésére. Az Energia POD megoldás egyik előnye, hogy az utak és városok nem igényelnek idő- és költségigényes átalakítást az elektromos járművek energiaellátásához.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink