Gyártók Kábítószercsempészet: profilt vált a Ford?

Kábítószercsempészet: profilt vált a Ford?

autopro.hu/B.B. | 2017.07.29 06:36

Kábítószercsempészet: profilt vált a Ford?

Elég jövedelmező másodállást talált valaki egy mexikói Ford-üzemben, hiszen nullkilométeres, vadi új Fusionokbe rejtve küldi át nagy tételben a marihuánát az Egyesült Államokba. A gyártó egyelőre nem tudja kezelni a problémát.

Hirdetés

Nem hétköznapi, mégis nagyon komoly problémával került szembe a Ford, hiszen az autoblog.com pár hónapon belül már harmadszor ír arról, hogy valakik kábítószercsempészettel kötik össze a Mexikóban készülő Fordok kiszállítását. A történet nem ma kezdődött, a gyártó szemmel láthatóan egyelőre képtelen megtalálni a felelősöket.

A lap először május közepén számolt be arról, hogy még februárban és márciusban összesen 22 Ford Fusionben (ez a nálunk ismert Mondeo amerikai megfelelője) csaknem fél tonna marihuánát találtak a pótkerék helyére rejtve. A Mexikóból vonattal szállított új kocsikban akkor talált drog értéke 1,4 millió dollár volt.

A következő hasonló hír már július közepén érkezett, akkor is hasonló módszerrel mozgattak egymillió dolláros árut a dílerek. A gond méretét mutatja, hogy míg a tavaszi szállítmány Minnesotába tartott, nyáron már Ohio és Pennsylvania volt a cél, vagyis a bűnösök igazán nagy szervezetet tudtak kiépíteni a Ford USA-beli értékesítési hálózatában.

Az egyre dagadó ügyben ekkor már a gyártó is megszólalt, nyilatkozatában a helyzet komolyságáról és a hatóságokkal való együttműködésről ír. A Ford azt is kijelentette, hogy a marihuána nem a Ford-üzemekben, és nem is saját fenntartású logisztikai központjaiban kerül a kocsikba – ez persze jóval több kérdést felvet, mint amennyit megválaszol.

A legújabb szállítmányról a minap számolt be az Autoblog, ezúttal Ford Fusion típusok mellett már Lincoln MKZ típusokban is találtak száz kilogramm füvet. A nem kívánt extrával ellátott autók ezúttal is vonaton lépték volna át a mexikói-amerikai határt, majd érkeztek volna a márkakereskedésekbe.

A rendszeressé vált csempészet felkutatása kemény diónak tűnik, egyelőre sem a gyártó, sem a nyomozók számára nem világos, hogy a jó ideje tevékenykedő kreatív dílerek a gyártási/logisztikai folyamat melyik pontján piszkálnak bele a Ford munkájába.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink