Gyártók Jövőre jön az első hibrid Subaru, 2021-ben pedig az első teljesen elektromos modell

Jövőre jön az első hibrid Subaru, 2021-ben pedig az első teljesen elektromos modell

autopro.hu/R.M. | 2017.05.26 14:10

Jövőre jön az első hibrid Subaru, 2021-ben pedig az első teljesen elektromos modell

Bár a gyártó eddig hallgatott a technológiával kapcsolatban, most úgy döntött, ő is nyit az autóipar új irányvonala felé.

Hirdetés

Lassan már tényleg elfogynak azok az autógyártók, amelyek még nem jelentették be legalább a szándékát egy saját, hibrid, vagy teljesen elektromos autó elkészítésének. Egészen mostanáig ezek közé tartozott a japán Subaru is, de úgy tűnik, a cég vezetősége elérkezettnek látta az időt, és két új elektromos modell érkezését is bejelentették.

A Bloomberg információi szerint a cégnél rekord mennyiségű pénzt kezdtek költeni az elektromos meghajtású autók kutatására és fejlesztésére. Ennek eredményeként pedig már jövőre érkezik az első, hibrid meghajtású Subaru, a teljesen elektromos változatra viszont még 2021-ig várnia kell a márka rajongóinak.

A cég vezérigazgatója, Yasuyuki Yoshinaga elmondta a Bloombergnek, hogy nincs szükség egy teljesen új gyártási platformra, hogy elektromos autót készíthessenek, ezért szerinte nem kell más autógyártókkal szövetkezniük egy e-autó gyártásához, leszámítva persze a beszállítókat, akiktől megszerzik a motort és az akkumulátort. Hogy régebbi modellek kerülnek átalakításra, vagy teljesen új autókat gyártanak majd, egyelőre nem árulta el a vállalat – írta meg az autoblog.com.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink