Gyártók Jól alakul a Tesla sorsa Kínában

Jól alakul a Tesla sorsa Kínában

autopro.hu/B.A. | 2019.09.02 09:00

Jól alakul a Tesla sorsa Kínában

A helyi elektromos autógyártókhoz hasonlóan a Tesla is mentesülni majd a 10 százalékos autókra vonatkozó általános forgalmi adó alól Kínában.

Hirdetés

Ezt pénteken a kínai Ipari Minisztérium jelentette be Elon Musk látogatását követően. Ez annak a jele, hogy Elon Musk, Tesla-vezérnek jól sikerült kapcsolatait építenie az ázsiai országban, ami a jövőben a Tesla egyik legfontosabb piaca lehet – állapította meg az Erste Befektetési Zrt. A hírekre 4 százalékkal emelkedett az árfolyam a piacnyitás előtti kereskedésben. Végül a kereskedési nap záráskor 225,61 dolláros árfolyamon 1,8 százalékos pluszban hagyta el a New York-i tőzsdét a papír.

A lejtmenet után erősödésben bíznak

Az elemzők optimisták a Tesla részvényeivel kapcsolatban. A Marketscreener.com tőzsdei adatbázisában szereplő 32 elemző által megadott átlagos célárfolyam 265,7 dollár, ami 18 százalékkal haladja meg a pénteki záróértéket. A célárfolyamnál azt az árfolyamszintet közlik az egyes elemzők, amelyet szerintük egy éven belül egyszer legalább elér a kurzus. Az általános optimizmus ellenére a papírral kapcsolatos átlagos ajánlás tartás. Az elmúlt időszakban nem jártak jól a Tesla befektetői. Idén 32, az elmúlt egy évben pedig 26 százalékos mínuszt mutat az árfolyam.

Nyitókép: instagram.com/teslamotors

Hirdetés

Kiemelt Partnereink