Gyártók Jobb elektromos autót csinál az Audi, mint a Tesla?

Jobb elektromos autót csinál az Audi, mint a Tesla?

autopro.hu/R.M. | 2017.02.28 12:07

Jobb elektromos autót csinál az Audi, mint a Tesla?

Már jövőre a piacon lehet, és közel 500 kilométeres hatótávolsággal rendelkezik majd az Audi elektromos SUV modellje. A négykarikás vállalat ezzel úgy néz ki, komoly vetélytársa lesz az amerikai elektromos autó gyártónak, a Teslának.

Hirdetés

A Tesla egyik meghatározó autója, a Model X hamarosan új ellenféllel nézhet szembe az elektromos SUV-ok terén. A német autógyártó egyelőre E-tronként megnevezett elektromos meghajtású városi terepjáróra akár már jövőre a piacra kerülhet. Ami pedig igazán érdekessé teszi az új modellt, hogy a gyártó szerint akár 300 mérföldet, azaz 483 kilométert is megtehetünk majd egy teljesen feltöltött akkumulátorral.

Egy ilyen, nagyobb méretű és súlyú autónál ez egy igen komoly teljesítmény, főleg, ha összehasonlítjuk az azonos kategóriában mozgó Model X-el, amely a prémium minőség ellenére sem éri el ezt a szintet. A legolcsóbb, 75D kiszerelés 237 mérföldes hatótávval rendelkezik, de még az eddigi legkitartóbb akkumulátorral rendelkező 100D sem haladja meg a 295 mérföldet.

Az Audi elektromos SUV koncepcióját csak 2015-ben mutatták be először nyilvánosság előtt, de a legutóbbi hírek szerint a tervezettnél korábban, akár már 2018-ban piacra is dobhatják. Egyelőre viszont sem pontos megjelenési dátumot, sem pedig pontos árat nem tett közzé a gyártó. Az mindenesetre biztos, hogy az Audi nem veszi félvállról a feladatot, ugyanis 2025-re szeretnék, ha az eladásaik 25 százaléka már elektromos autókból származna - írta meg az autoblog.com.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink