Gyártók Jó helyet talált a PSA a növekedésre

Jó helyet talált a PSA a növekedésre

autopro.hu/B.B. | 2017.01.25 10:28

Jó helyet talált a PSA a növekedésre

A franciák egy joint venture alakításával térnének vissza Indiába – ezzel egy 2012-ben megszakadt folyamat indulhat újra.

Hirdetés

Az új-delhi CK Birla-csoporttal kezdene közös munkába a PSA Indiában, amivel az európai gyártó több éve szüneteltetett terjeszkedési tervét folytatná. A Peugeot, a Citroen és a DS márkák egy joint venture segítségével jelenhetnek meg a szubkontinens piacán, számol be az Automotive News.

A PSA a kilencvenes évek végéig aktív szereplő volt az indiai autópiacon. A gyártó 2011-ben ismét próbálta megvetni lábát az országban, azonban egy 2012-es megszorítócsomag miatt letettek az évente 170 ezer autót készíteni képes helyi üzem felépítéséről. A jelenlegi cégvezér, Caros Tavares érkezésével aztán újra megindult a közeledés az évente hárommillió új autót regisztráló országhoz: a most megvalósulni látszó korábbi elképzelések egy helyi partner segítségével a gyártás 2018-as megindításáról szóltak. A franciák nem kívánták kommentálni a mostani sajtóértesüléseket.

A Birla-csoport jelenleg a Mitsubishivel is összedolgozik, a közös munka során évente 12 ezer kocsi készül a japán márka logójával.

Kiemelt Partnereink