Gyártók Jávorszarvasbarát funkcióval vértezte fel új modelljét a Volvo

Jávorszarvasbarát funkcióval vértezte fel új modelljét a Volvo

autopro.hu | 2015.12.12 08:44

Jávorszarvasbarát funkcióval vértezte fel új modelljét a Volvo

Az S90 a Volvo belépője a prémium limuzinok klubjába. A december 2-án bemutatott S90 hatalmas lépés a Volvo Cars számára. A svéd autógyártó elsősorban kombi és szabadidőjármű modelljeivel vívott ki ismertséget magának, ám a modell bevezetésével belépett a prémium limuzinok világába.

Hirdetés

Az új Volvo S90 szedánt fejlett félautonóm mobilitási funkcióval, a pilot assist szolgáltatással szerelték fel. A rendszer a kormányzásba gyengéden beavatkozva akár 130 km/óra sebességig képes a járművet megfelelően a sávhatárok között tartani, anélkül, hogy ehhez egy másik autó mögött kellene haladnia. A pilot assist újabb fontos lépés a Volvo egyik kiemelt fejlesztési területe: a teljes autonóm mobilitás felé vezető úton.

Az S90 emellett megkapja a nagyteljesítményű, tiszta üzemű T8 Twin Engine hálózatról tölthető hibrid hajtásláncot, míg fényűzően kivitelezett utastere, illetve fejlett online szórakoztató és tájékoztató szolgáltatásai a prémium nagyautók kategóriájában is kiemelkedő színvonalat képviselnek.

Az S90 emellett világelső funkcionalitással, a nagytestű állatok felismerésének képességével egészíti ki a City Safety szolgáltatást. Ez a funkció éjjel és nappal egyaránt felismeri az olyan nagytestű állatokat, mint a jávorszarvas vagy a ló. A technológia ösztönösen működő figyelmeztetéssel, illetve féktámogatással segít elkerülni az ütközést. Az S90 fejlesztése során a Volvo Cars által a közelmúltban üzembe állított, ultramodern futómű-szimulátorral szerzett tapasztalatokat is felhasználták.

Az S90 hivatalos világpremierjére 2016 januárjában, a Detroit-i Autószalonon kerül sor.

Kiemelt Partnereink