Gyártók Itthon épül Európa legnagyobb, épületen kialakított napelemparkja

Itthon épül Európa legnagyobb, épületen kialakított napelemparkja

autopro.hu | 2019.11.27 15:00

Itthon épül Európa legnagyobb, épületen kialakított napelemparkja

Mérföldkőhöz érkezett az Audi Hungaria és az E.ON közös projektje, melynek eredményeként Európa legnagyobb, épületen kialakított fotovoltaikus rendszere épül a német gyártó győri telephelyén található két logisztikai központjának tetején.

Hirdetés

Az Audi Hungaria az E.ON-nal indított közös projektet, melynek keretében Európa legnagyobb, épületen kialakított napelemparkját hozzák létre a győri gyár két logisztikai központjának tetején. Az egyik épület 80 ezer négyzetméteres tetőfelületén már valamennyi napelem a helyére került, ami több mint 20 ezer egységet jelent. A projekt következő lépcsőjeként megkezdődött a másik 80 ezer négyzetméternyi tetőfelület beépítése is.

Az Audi Hungaria két logisztikai központja

Már idén elindul a termelés

A 36 ezer napelemből álló, 12 megawatt beépített csúcsteljesítményű (MWp) naperőműpark az év végén kezdi meg működését, a jövőben évente több mint 9,5 GWh energiát fog termelni. Ez az energiamennyiség 5 ezer háztartás éves energiaszükségletének felel meg. A megújuló forrásból megtermelt zöld áramnak köszönhetően mintegy 6 ezer tonnával kevesebb szén-dioxid jut a levegőbe.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink