Gyártók Itt vannak az első képek az új Opel Insigniáról

Itt vannak az első képek az új Opel Insigniáról

autopro.hu/W.A. | 2016.12.07 12:30

Itt vannak az első képek az új Opel Insigniáról

Már az Insignia első generációja – 2009 „Év Autója“ – is rendkívül sikeres volt, 900 ezer eladott példánnyal, most pedig jön a teljesen új felépítésű Insignia Grand Sport. Az Opel új zászlóshajójának hivatalos világpremierje 2017 márciusában lesz a Genfi Autószalonon.

Hirdetés

Az autó tengelytávja 92 milliméterrel nőtt, miáltal tágasabb lett az utastér, különösen hátul. A megváltozott arányok ugyanakkor atletikusabbnak mutatják, és erősítik megjelenésének hatását. Nyúlánkabb és mélyebb lett; karcsú, kupészerű körvonala egy prémiumautó kiállását adja neki – beleértve a kiváló cW= 0,26-os légellenállási alaktényezőt. Szintén karcsú és könnyed műszerfal öleli körül a vezetőt, aki három centiméterrel mélyebben ül az eddiginél, ezáltal összehasonlíthatatlanul direkt a kapcsolata az autóval.

Nem csupán látszat, hogy sportosabb az Insignia Grand Sport! Az Opel mérnökei optimális elrendezéssel és könnyű anyagokkal 175 kilogrammot elérő súlyt takarítottak meg az elődmodellhez képest. Teljes mértékben érvényesülnek olyan csúcstechnikájú részletei, mint a nyomatékvektoros összkerékhajtás – a kategória legigényesebb rendszere – vagy az új nyolcfokozatú automata. Ezekhez járul számos olyan műszaki megoldás, amelyek még biztonságosabbá, lazábbá és komfortosabbá teszik az autózást. Az Astra sokat magasztalt adaptív LED-mátrix világítórendszerét a következő generációs IntelliLux LED® mátrixvilágítás váltotta fel, amely gyorsabb, precízebb és erősebb is: a távfény kévéje 400 méterre hatol el.

Tovább fokozza a komfortot a kormányzást automatikusan korrigáló aktív sávtartó asszisztens, az új vetített kijelzés, a 360 fokos kamera, az AGR-minősítésű prémiumülés, a fűthető első és hátsó ülés, vagy a fűthető szélvédő. Nem hiányzik a csúcs-infotainment és csatlakoztathatóság sem, a legújabb generációs IntelliLinkkel és az Opel OnStarral. Gondoltak az olyan közlekedők biztonságára is, akik nem az új Insignia Grand Sportban ülnek: az Insignia Grand Sport az első Opel a gyalogosok védelmét jelentősen javító aktív alumínium-motorháztetővel, amely ütközéskor ezredmásodpercek alatt felemelkedik, hogy messzebb kerüljön a kemény motorblokktól.

Kategóriájában egyetlen kocsi sem egyesít magában ennyi modern technikát. Könnyű, élénk és összehasonlíthatatlan vezetési élményt nyújt- mondta az Insignia Grand Sportról az Opel Group elnök-vezérigazgatója, Dr. Karl-Thomas Neumann.

Kiemelt Partnereink