Gyártók Indiába viszi a Toyota a Lexust

Indiába viszi a Toyota a Lexust

autopro.hu/R.M. | 2017.04.04 11:51

Indiába viszi a Toyota a Lexust

A japán autógyártó luxusmárkájának már nem elég a nyugati és a távol-keleti piac, idén Indiában is megkezdik a forgalmazást.

Hirdetés

Egy teljesen új piacra törne be a Toyota a Lexus számára. Bár a szomszédos Kínában már 20 éve forgalmazzák a luxusautó márkát, a japán autógyártó úgy döntött, itt az ideje a terjeszkedésnek. Míg az európai, észak-amerikai és japán piacok egyre jobban betelítődnek, és csökken a kereslet, addig India egy potenciális új lehetőség.

A dél-ázsiai ország jelenleg is nagy mértékben fejlődik, országszerte nőnek a bérek, és ez meglátszik az autóvásárlás terén is. Például a kétüléses modellek eladásai megduplázódtak az utóbbi egy évtizedben. Ennek ellenére még mindig tized akkora autópiaccal rendelkezik, mint Kína, de a közeljövőben további dinamikus fejlődés várható.

Elsőként a fővárosban, Új-Delhiben vásárolhatnak majd Lexust az indiaiak. Kategóriájában a három meghatározó német márkával, a BMW-vel, az Audival és a Mercedessel kell majd versenyeznie a Lexusnak, - írta meg az Automotive News.

Kiemelt Partnereink