Gyártók Húsz éve gyártja az Audi Győrben a TT-t

Húsz éve gyártja az Audi Győrben a TT-t

autopro.hu/Sz.F. | 2018.04.26 12:30

Húsz éve gyártja az Audi Győrben a TT-t

Kettős jubileum az Audi Hungariánál: a vállalat idén ünnepli fennállásának 25., a győri járműgyártás pedig a 20. évfordulóját.

Hirdetés

1998-ban a vállalat elsőként a TT gyártását kezdte meg. Jelenleg a sportmodell Coupé és Roadster változata mellett az A3 Limousine és A3 Cabriolet modellek teljes gyártási folyamata is Győrben zajlik. Ebben az évben kezdődik az első Győrben készülő SUV, az Audi Q3 sorozatgyártása.

Húsz évvel ezelőtt új fejezetet nyitottunk vállalatunk történetében: 1998-ban egy különösen sportos modell, az Audi TT Coupé gyártásával kezdődött a járműgyártás Győrben. Azóta is nagy szenvedéllyel és a legmagasabb szintű precizitással gyártunk minden egyes győri négykarikás autót. Emellett tovább bővítjük modellportfóliónkat az első Magyarországon készülő prémium-kompakt SUV-val, az Audi Q3 modellel mondta Achim Heinfling, az Audi Hungaria igazgatóságának elnöke.

Húszéves az Audi TT

Vonatokon érkeztek az Ingolstadban gyártott és lakkozott karosszériák Győrbe, ahol az autók összeszerelése történt. A győri járműgyártás első modellje az Audi TT Coupé volt. A dizájnikont 1995-ben a frankfurti IAA-n mutatták be, azóta nagy népszerűségnek örvend az egész világon. 2013-ban az Audi Hungaria teljes gyártási folyamatot lefedő járműgyárával egy új korszak kezdődött Győrben.

2014 óta gyártják a TT harmadik generációját. 2016-ban indult az új TT RS sorozatgyártása: az autó új fejlesztésű, Győrben készülő öthengeres motorja 400 lóerő teljesítményre képes, és biztosítja az autó számára az egyedülálló és összetéveszthetetlen hangzást. A járműgyártás szoros kooperációban kezdődött az ingolstadti Audi-gyárral.

– Időközben már több mint 4 ezer munkatársunk dolgozik a járműgyártásban, teljes gyártási mélységben nagy szakértelemmel gyártjuk autóinkat és már izgatottan várjuk az első győri SUV, a Q3 sorozatgyártását – mondta Arnd-Robert Sponagel, az Audi Hungaria Zrt. járműgyártásért felelős igazgatósági tagja.

Kiemelt Partnereink