Gyártók Heinfling: erős, a jövőre felkészült vállalatot adok át

Heinfling: erős, a jövőre felkészült vállalatot adok át

Beck András | 2019.09.20 17:26

Heinfling: erős, a jövőre felkészült vállalatot adok át

A Győrben készülő Audi Q3 Sportbackbe kerülő mindkét motor az Audi Hungariánál készül, így ízig-vérig magyar terméknek számít az autó.

Hirdetés

„Erős és a jövő kihívásira felkészült vállalatot adok át utódomnak. Az elmúlt időszakban több ezer elektromos motor készült Győrben, és két új SUV-modell gyártását is megkezdtük az elmúlt évben. Győr és az Audi Hungaria is hiányozni fog. A cég életében is komoly változásokat hoz majd a digitalizáció és a fenntarthatóság növelése. A költségszint optimalizálására is egyre fontosabb” – mondta Achim Heinfling, az Audi Hungaria igazgatóságának elnöke az Audi Q3 Sportback élménynapon a győri gyárban. Az igazgatósági elnök azt is hozzátetette, hogy ez egyik utolsó nyilvános beszéde a győri gyár vezetőjeként. Említette, hogy a jövőben kevesebb dízelmotor készül majd Győrben, de készülnek az elektromos hajtású autók gyártására.

Az első kompakt corssover

„A Q3 Sportback a márka első kompakt crossover modellje, ez is bizonyítja, hogy a győri gyár mennyire összetett és rugalmas” – tette hozzá Achim Heinfling.

Ösztől Alfons Dintner tölti be majd az Audi Hungaria igazgatóságának elnöki pozícióját. Az igazgatóság jelenlegi elnöke, Achim Heinfling az Audi AG központjába, Ingolstadtba vált, ahol átveszi az Audi legnagyobb gyárának vezetését.

Audi Q3 Sportback - Audi Hungaria

60 óra alatt készül el egy autó

A 22 éve az Audi Hungariánál dolgozó Les Zoltán, aki júliustól a járműgyártásért felelős igazgatósági tag, elmondta, hogy egy autó a lemezek préselése 60 óra alatt készül el Győrben. „Egyes présszerszámokat a győri szerszámgyár munkatársai terveztek. A présüzem 80 százalékban automatizált” – tette hozzá. A járműgyártás több, mint négyezer munkatársa jelenleg öt modell gyártásán dolgozik. Ezek a TT Coupé, a TT Roadster, az A3 Cabriolet, a Q3 és a Q3 Sportback.

Mindkét motor Győrben készül

A márkakereskedésekbe várhatóan novembertől kapható Audi Q3 Sportbackbe kerülő mindkét motor Győrben készül, így kijelenthető, hogy egy ízig-vérig magyar termékről van szó. A győri autók világszerte több mint 90 országba jutnak el.

Az Audi Q3 Sportback kezdetben egy benzin- és egy dízelmotorral választható: a 2.0 TFSI benzinmotor 169 kW (230 LE), míg a 2.0 TDI dízelmotor 110 kW (150 LE) teljesítményű. Mindkét motor Győrben, az Audi Hungariánál készül. A későbbiekben újabb erőforrások is megjelennek a kínálatban, köztük egy nagy teljesítményű dízel és egy belépő szintű benzines erőforrás, amely 48 V-os mild hibrid rendszerrel működik együtt.

Az élménynap részként megtartott gyárlátogatáson ennek már látszódtak is nyomai, néhány munkaállomáson már feltüntették, hogy a 48 V-os mild hibrid rendszerhez szükséges néhány alkatrészt hol szerlik majd be. A gyár tűzoltósága is tartott már olyan gyakorlatokat, amelyeknél olyan tüzeket oltottak, ahol lítium-ion akkumulátorok is lángra kaptak.

Az Audi Q3 Sportback 4,50 méter hosszú, 1,84 méter széles és 1,56 méter magas; tengelytávja 2,68 méter. A csomagtér térfogata 530 liter és 1400 liter között mozog.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink