Gyártók Hazánkban is elkezdte a visszahívásokat a VW

Hazánkban is elkezdte a visszahívásokat a VW

MTI/autopro.hu | 2016.02.24 09:39

Hazánkban is elkezdte a visszahívásokat a VW

Következetesen az Amarok modellel indult az érintett dízeles autók "műszaki intézkedése" a szakszervizekben. A Passatok tulajdonosai készülhetnek, velük folytatódik a sor.

Hirdetés

A Volkswagen január végén megkezdte a 2 literes dízelmotoroknál a műszaki intézkedések végrehajtását az Amarok modelleknél, majd márciusban a 2 literes TDI erőforrással szerelt Passatok következnek. A második negyedév végén kerülnek sorra az 1,2 literes dízelmotorok, és az akció utolsó fázisában, a harmadik negyedévben az 1,6 literes motorok.

Az EA 189 motorcsalád tagjain szoftverfrissítést hajtanak végre a szervizekben, emellett az 1,6-os motorok szívórendszerébe egy áramláskiegyenlítőt is beépítenek. Ezekkel a módosításokkal a járművek megfelelnek az Euro 5 kipufogógáz-szabvány teljesítéséhez előírt határértékeknek - emlékeztet a Porsche Hungaria.

Az akció első 10 napja során Magyarországon az érintett 600 Amarok modell 25 százalékát látták el a szoftverrel - Németországban ugyanakkor a járművek több mint fele már túl van a szoftverfrissítésen.

Magyarországon az importőr és a szerződött márkakereskedések értékesítési adatai alapján 35 ezer 283 dízelüzemű járműnél van szükség szervizre a károsanyag-kibocsátási jellemzők megfeleltetése érdekében. EA 189 típusú dízelmotorral 12 ezer 427 Volkswagen személyautó van felszerelve Magyarországon, 4343 Volkswagen haszonjármű, 11 ezer 964 Skoda, 6014 Audi és 535 Seat.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink