Gyártók Hatszázezres visszahívást indít a VW-konszern

Hatszázezres visszahívást indít a VW-konszern

autopro.hu/B.B. | 2017.01.30 12:30

Hatszázezres visszahívást indít a VW-konszern

Többségében az Audi modellek tulajdonosai készülhetnek a visszahívásra, de tízezernél is több Porsche-modellel is baj van. Az akció során több hibát is orvosolnak.

Hirdetés

Több okból is visszahívást rendelt el az VW-csoport, csak az Egyesült Államokban hatszázezer modellel kell korábban nem tervezett szervizlátogatásra készülni. Az amerikai közlekedési hatóság (NHTSA) döntése értelmében az autók egy részét korrózió miatt kell javítani, a hiba akár a légzsákok működésképtelenségéhez is vezethet. Persze máris megindultak a találgatások, hogy a mostani eset hátterében is a Takata-botrány állhat, erre a kérdésre azonban sem a hatóság, sem a gyártó közleményéből nem kapunk választ.

Az Automobilwoche szerint egyes modellek esetében a gond a légzsákok helyett a vízpumpával, másoknál az övfeszítőkkel van. Hogy milyen típusok érintettek az ügyben, nem tudni, a közleményből az viszont kiderült, hogy a problémák nem okoztak balesetet.

Nem marad ki a visszahívásból a Porsche sem, a stuttgarti sportkocsigyártó világszerte 16 400 példányát várja szervizbe, mivel az érintett 911 Carrera, 718 Boxster és 718 Cayman modellekből szivároghat a benzin.

Kiemelt Partnereink