Gyártók Hatalmas üzlet brit motorkerékpárt gyártani

Hatalmas üzlet brit motorkerékpárt gyártani

autopro.hu | 2015.04.22 07:00

Hatalmas üzlet brit motorkerékpárt gyártani

5,3 milliárd font (2220 milliárd forint) értékesítési eredmény ért el 2014-ben az Egyesült Királyság motoripara, 2 milliárd font hozzáadott érték mellett. Itt is jönnek az elektromos hajtások.

Hirdetés

A brit motorkerékpárokat, azok alkatrészeit gyártó 5700 vállalkozás 58 ezer 500 munkatársat foglalkoztat a The Economic Benefits of the UK Motorcycle Industry 2014 jelentés alapján, további 16 ezer 400 állást generálnak a kapcsolódó szolgáltatások.

Önmagában a prémium kategóriás motorok szegmense 3000 embernek ad munkát, akik a kétkerekűek gyártása mellett a speciális öltözetek, kiegészítők, kenő- és üzemanyagok készítésével és forgalmazásával is foglalkoznak.

A Triumph ül a királyság motorgyártóinak trónján

A Triumph Motorcycles a lokális járműipari szegmens éllovasa, de az olyan kisebb szereplők sem elhanyagolható tényezők, mint a Norton, a CCM vagy a Métisse.

Eközben kissé csökkentek az amerikai Harley-Davidson eladásai az első negyedévben az erős konkurencia miatt, bevételét pedig a dollár erősödése szorította lejjebb. Emiatt a cég csökkentette idei értékesítési tervét.

Az elektromos és alacsony emissziós motorkerékpárok feltűnő színfoltot jelentenek az iparági palettán. Itt az Agility Global csúcsminőségű elektromos sportmotorjai mutatnak utat a riválisoknak, de említést érdemel az Intelligent Energy is, akik a Suzukival közösen dolgoznak az első kereskedelmi forgalomba szánt üzemanyagcellás motoron.

A termelési eredmény nem mellékes hatásaként a szektor 1 milliárd font adót fizet, és a hazai piac mellett 450 millió font értékben exportál évente.

Mintegy kétszer annyi motorkerékpár kerül az utakra, mint két évtizede, az érdeklődés továbbra is folyamatosan növekszik. Az új igények harmada kisebb, ingázó célra alkalmas motorokra vonatkozik, s úgy látjuk, egyre népszerűbb lesz ez a közlekedési forma – mutatott a lehetőségek irányába Steve Kenward, a brit Motorcycle Industry Association elnöke.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink