Gyártók Hatalmas rakteret és vezetéssegítő funkciókat kapott az új Berlingo Van

Hatalmas rakteret és vezetéssegítő funkciókat kapott az új Berlingo Van

autopro.hu/Sz.F. | 2018.06.26 15:20

Hatalmas rakteret és vezetéssegítő funkciókat kapott az új Berlingo Van

Nem sokkal az új Berlingo személyautó-változatának leleplezését követően a Citroën most – új Berlingo Van néven – a szakmai ügyfeleknek készült haszongépjármű-változat harmadik generációját is bemutatja.

Hirdetés

Az európai haszongépjármű-piacon a márka 2017-ben 9,7 százalékos részesedést ért el: több mint 73 000 járművet adott el, és ezzel a harmadik helyen végzett. A kisteherautók szegmensében a Citroën kezdettől olyan közkedvelt modellekkel járt élen, mint a 2 CV, a C15 vagy a Berlingo. A márka nevéhez fűződik az első dízelváltozat, a vezetőfülkével egybeépített raktér vagy a háromszemélyes első üléssor bevezetése is. Ennek az örökségnek a folytatója az új Berlingo Van is.

A Berlingo bevezetése óta világszerte több mint 1,5 millió példány készült belőle, ebből 1,3 millió Európában és több mint 470 ezer Franciaországban talált gazdára.

Húsz vezetéssegítő funkcióval látták el: például túlterhelésjelző és Surround Rear Vision (a haszongépjárművek között egyedülálló módon), színes head-up display, elektromos rögzítőfék, Stop funkcióval rendelkező adaptív sebességszabályozó, Active Safety Brake.

A motorkínálat csupa nagyteljesítményű és gazdaságos, legújabb generációs motorból áll: 1,5 l BlueHDi dízelmotorok és 1,2 l PureTech benzinmotorok alkotják. Egyes erőforrásokhoz EAT8 automata sebességváltó is társulhat.

Az új Citroën Berlingo Van – akárcsak a személyautó-változat – kétféle hosszméretben létezik: a sztenderd (M) változat 4,40 m hosszú 2,78 m-es tengelytávval, míg a hosszú (XL) változat 4,75 m hosszú, tengelytávja pedig 2,97 m. Az utóbbi harmonikus sziluettjében nagy szerep jut a kiegyensúlyozott arányoknak (tengelytáv, hátsó túlnyúlás).

Nőtt a hasznos terhelhetőség és megmaradt a kerékdobok közötti szélesség (1,23 m), így akár 2 EUR raklap is kényelmesen elhelyezhető benne. Az új Berlingo Van rakodókapacitása egyedülálló: 3,3 m3-től (standard változat) 4,4 m3-ig (XL méret) terjed, a hasznos terhelhetőség pedig ennek megfelelően 650–1000 kg. Valamennyi gépjárműszegmenst együttvéve elsőként kínál túlterhelésjelző funkciót, mely figyelmezteti a vezetőt, ha a jármű össztömege megközelíti vagy meghaladja az engedélyezett értéket. A maximálisan vontatható tömeg egyébként 1500 kg.

Kiemelt Partnereink