Gyártók Háromezer új munkahely az Opelnél

Háromezer új munkahely az Opelnél

autopro.hu/B.B. | 2016.04.12 09:40

Háromezer új munkahely az Opelnél

A bővítés a gyártó rüsselsheimi központját érinti, a létszám növelésével a 2005-ös leépítéseket kompenzálják.

Hirdetés

2020 végéig háromezer új állást hoz létre az Opel Németországban, jelentette be Wolfgang Schäfer-Klug, az üzemi tanács vezetője. Elmondása szerint eddig már 1400 új, elsősorban a szerszám- és prototípusfejlesztéssel foglalkozó munkahelyet ki is alakítottak, ezt az idei évben 150 új állás pozíció kialakítása követheti. A vezető elmondása szerint jelenleg kölcsönzött, illetve kiszervezett munkaerő formájában további 870 főt foglalkoztatnak.

A vállalatnak 1500 új munkatársat jelentő nagyobb felvételi hullámot az indíthatja majd meg, hogy a tervek szerint 2020-tól az összeszerelő üzemhez hasonlóan a sebességváltókat gyártó részleg is három műszakos munkarendre áll át.

Optimista az Opel

A bővítést a pénzügyi helyzet javulása is elősegíti, hiszen az Opel jelentősen kisebb veszteséggel zárta a tavalyi évet, mint 2014-et. 2015-ben a gyártó vesztesége még mindig 813 millió dollár volt, ez azonban már félmilliárd dollárral kevesebb, mint az azt megelőző évben. A javulásban jelentős szerepe lehetett a bochumi gyár bezárásának. Ami a jövőt illeti, az adósság további csökkenését segítheti az Astra iránti egyre nagyobb kereslet: az idei első negyedévben 59 ezret adtak el a modellből, ami 14,5 százalékos növekedést jelent.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink