Gyártók Három e-Audi jön 2020-ig

Három e-Audi jön 2020-ig

autopro.hu/B.B. | 2016.07.25 15:17

Három e-Audi jön 2020-ig

A négykarikások célja, hogy az évtized végére az árbevétel 25-30 százaléka elektromos autók eladásából származzon.

Hirdetés

Három elektromos modellt tervez bemutatni 2020-ig az Audi, nyilatkozta a márka első embere. Az autonews.com beszámolója szerint az egyik ezek közül a miniautók (A) szegmensét veheti célba, de jó eséllyel érkezik majd egy, a Q5 méreteivel közel azonos elektromos SUV is. A villanyautóknak már középtávon egészen komoly szerepet szánnak, hiszen néhány éven belül akár már az árbevétel jó negyedét is adhatják az e-autók.

Az elektromobilitási stratégia mellett a digitális szolgáltatásokra és az autonóm vezetésre is nagy hangsúly kerül, a vállalat egy SDS nevű leányvállalat alapítását is fontolgatja, mely a vezető nélküli autóval kapcsolatban végezne fejlesztéseket. Stadler szerint a városi használatra szánt önjáróban akár már a pedálokat és a kormánykereket is elhagyhatják. Az Audi a fejlesztéseket nem egyedül kívánja folytatni, hiszen jelenleg is keres partnereket, akivel közösen folytatnák a kutatásokat és technológiai finomításokat.

A nyilatkozat során szóba került az üzemanyagcellás meghajtás is: az igazgató elmondása szerint a márka jól áll az ilyen fejlesztésekkel, így a hidrogénes autók elterjedésének (az Audi szemszögéből legalábbis) már nem technológiai, hanem infrastrukturális akadályai vannak.

Kiemelt Partnereink