Gyártók Gyorsabb volt az ID.R, mint bármilyen más elektromos autó korábban

Gyorsabb volt az ID.R, mint bármilyen más elektromos autó korábban

autopro.hu/P.M. | 2019.06.06 16:10

Gyorsabb volt az ID.R, mint bármilyen más elektromos autó korábban

A két elektromos motor által működtetett ID.R 6:05,336 perc alatt teljesítette a Nürburgring-Nordschleife kört – gyorsabban, mint bármelyik elektromos jármű korábban.

Hirdetés

Romain Dumas 40,564 másodperccel javította meg Peter Dumbreck 2017-ben felállított korábbi rekordját. Az ID.R átlagsebessége 204,96 km/h. Ez az 500 kW-os (680 LE) kibocsátás-mentes versenyautó a Volkswagen jövőbeli, teljesen elektromos ID. termékcsaládjának versenyzésre épített zászlóshajója.

Tizenkét hónapon belül a Volkswagen Motorsport már három rekordot állított be az ID.R-rel. 2018. június 24-én Romain Dumas a híres Pikes Peak International Hill Climbon (USA) abszolút pályacsúcsot futott 7: 57,148 eredménnyel. Három héttel később egy új legjobb időt állított be az elektromos autók számára 43,86 másodperccel a Goodwood Fesztiválon Dél-Angliában. Ezekhez az eredményekhez csatlakozott most a legendás Nordschleife új rekordja.

Az ID.R 6:05,336 perc alatt teljesítette a Nürburgring-Nordschleife kört
Az ID.R 6:05,336 perc alatt teljesítette a Nürburgring-Nordschleife kört

A Nürburgring Nordschleife kihívásaira való felkészülés érdekében a Volkswagen Motorsport mindössze öt hónap alatt teljes körű átalakítást végzett a Pikes Peak és a Goodwood rekordjait felállító autóhoz képest.

– Az ID.R továbbfejlesztett változatán az aerodinamikai konfigurációt a lehető legmagasabb sebességhez optimalizáltuk, nem pedig a maximális leszorítóerőhöz – magyarázza François-Xavier Demaison, műszaki igazgató. – A szimulátorban és a versenypályán végzett nagy mennyiségű tesztkörökkel az ID.R-t a Nordschleife egyedülálló körülményeihez igazítottuk, főként az alváz-hangolásra, az energiagazdálkodásra és a rekord kísérlethez szükséges gumiabroncsok optimális kiválasztására összpontosítva.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink