Gyártók Gyenge negyedév: így nehezen tarolja le a világot a Tesla Model 3

Gyenge negyedév: így nehezen tarolja le a világot a Tesla Model 3

autopro.hu/B.B. | 2017.10.04 13:40

Gyenge negyedév: így nehezen tarolja le a világot a Tesla Model 3

Nagy a csend mostanában a Tesla körül. Ennek egyik oka lehet, hogy az elektromos autógyártó nem tudta hozni a kitűzött termelési célokat, látszólag nehézkesen indul a Model 3 pályafutása is. Az értékesítésekre nem lehet panasz, a befektetők mégsem örülnek.

Hirdetés

Nem zárta túl meggyőzően a Tesla az idei harmadik negyedévet. Bár az elektromos autógyártó az elemzőket meglepve a tavalyihoz képest 4,5 százalékkal több, összesen 26.150 ezer kocsira talált vevőt az elmúlt három hónapban, a negyedéves adatok bejelentése után a cég részvényei 1,7 százalékkal gyengültek. Ennek oka, hogy hiába a több eladott modell, ezekben egyelőre minimális arány képvisel az olcsó elektromos népautóként beharangozott Model 3.

A típusból eladott 220 darabból úgy tűnik, több mint egy éve hiába adtak le az akkor bemutatott kocsira százezernél is több előrendelést, a Tesla egyelőre nem tudja hozni a modell gyártásának tervezett felfuttatását.

A 35 ezer dolláros alapárú gépet júliusban kezdték gyártani. A korábbi tervek szerint augusztusban már 1500 példánynak kellett volna elkészülnie, ennek ellenére három hónap alatt is csak 260 darab Model 3 hagyta el a szerelősort. Ennek fényében erősen kétséges, hogy sikerül-e tartani az év végére már heti ötezresre felfuttatni tervezett gyártási célt.

Hogy mi okozza a csúszást valójában, nem tudni. A Tesla a gyenge teljesítményt a szűkös termelési kapacitásokkal magyarázta és külön kiemelte: nincsenek alapvető problémák a termelési- és beszállító láncban.

Kiemelt Partnereink