Gyártók Gyártási rekordot döntött a Tesla

Gyártási rekordot döntött a Tesla

MTI/autopro.hu | 2019.07.03 12:50

Gyártási rekordot döntött a Tesla

Az elektromos autókat gyártó Tesla kettős rekordot ért el a második negyedévben. Az amerikai vállalat soha ennyi járművet nem készített és szállított le, mint a június végével záródott három hónapban.

Hirdetés

A Tesla bejelentette, hogy a második negyedévben rekordszámú autót gyártott. Ez összesen 87 048 autót jelent, ebből 72 531 Model 3 és 14 517 Model S és Model X volt.

A cég összesen 95 200 autót szállított le a második negyedévben, ebből 77 550 Model 3 és 17 650 Model S és Model X volt. Ez meghaladja az előzetes várakozásokat. A második negyedévben leszállított Teslák száma 51,1 százalékkal múlta felül az első negyedévit. Az első fél évben összesen valamivel kevesebb mint 160 ezer Tesla autót adtak el.

Elon Musk nem is késlekedett megosztani a jó hírt a Twitter-csatornáján. Pár óra eltéréssel egyébként egy másik jó hír is érkezett a Tesla háza tájáról, ugyanis a Model 3 öt csillagos töréstesztet kapott az EuroNCAP-tól.

Elon Musk, a Tesla vezérigazgatója azt ígérte, idén 360-400 ezer autót értékesítenek. Elemzők szerint viszont nehéz lesz elérni ezt a mennyiséget.

Mint korábban megírtuk, a Tesla Model 3 eladásai az első negyedévben még egyáltalán nem alakultak ilyen fényesen. Ennek oka jellemzően a kiszállításban jelentkező gondokban volt kereshető.
Hirdetés

Kiemelt Partnereink