Gyártók Független marad az Opel a PSA tulajdonában is

Független marad az Opel a PSA tulajdonában is

MTI | 2017.02.20 09:01

Független marad az Opel a PSA tulajdonában is

Az Opel független marad akkor is, ha a francia PSA járműgyártó kezébe kerül a német cég - jelentette be a General Motors vezetője a cég frankfurti központjában.

Hirdetés

Az Opel vezetői is a helyükön maradnának egy sikeres PSA-felvásárlás esetén is - tette hozzá a General Motors vezetője.

Kedden jelentették be, hogy az amerikai General Motors (GM) előrehaladott tárgyalásokat folytat a francia PSA konszernnel európai érdekeltsége, az Opel és brit leányvállalata, a Vauxhall Motors eladásáról.

A német kormány illetékesei is megerősítették pénteken, hogy tárgyaltak a General Motors és a PSA képviselőivel a lehetséges akvizíció részleteiről, azonban részleteket nem közöltek. Arra a kérdésre, hogy garantált-e a németországi munkahelyek megmaradása, azt válaszolták, hogy az a szakszervezet és a menedzsment megegyezésén múlik.

Angela Merkel német kancellár azt nyilatkozta péntek délután, hogy a német kormány minden politikailag lehetséges lépést megtesz majd annak érdekében, hogy az összes németországi autóipari állás és üzem megmaradjon.

Az Opel munkavállalóit képviselő érdekvédelmi szervezetek pénteken azt mondták, hogy minden jövőbeni tárgyalás alapja a jelenleg érvényben lévő kollektív szerződés betartása lesz.

A francia kormány részéről az ipari miniszter, Christophe Sirugue párizsi nyilatkozatában elmondta: már tárgyaltak a brit és német miniszterekkel, ezután pedig napi szinten egyeztetnek, hiszen az esetleges akvizíció mindhárom országot érinti. A francia ipari miniszter szerint még nem lehet tudni, a PSA tervei inkább lehetőséget vagy kockázatot jelentenek az érintettek számára.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink