Gyártók Fontos üzemet nyitott a Volvo

Fontos üzemet nyitott a Volvo

autopro.hu/B.B. | 2018.06.21 11:00

Fontos üzemet nyitott a Volvo

Megnyílt a svéd-kínai gyártó első USA-beli gyára, ahonnan évente akár 150 ezer személyautót is szállíthatnak a kontinens vevőinek. Az első itt gyártott gép különösen erős húzómodell lesz.

Hirdetés

Mindeddig nem rendelkezett amerikai termelőegységgel a Volvo, ez azonban most megváltozik, ugyanis két európai összeszerelő üzem és egy motorgyár, három kínai autó- és egy motorgyár, illetve egy-egy indiai és malajziai összeszerelő üzem után megnyitotta első USA-beli üzemét. A helyszínen főként az USA fogyasztóinak gyártanak majd személyautókat, de az évi 150 ezer darabos kapacitás az exportot is lehetővé teszi.

A működését egyelőre tesztjelleggel megkezdő charlestoni telephelyen ősszel indul az új prémium sportlimuzin, az S60 gyártása. Az SPA-platformra épülő típust 2021-től a prémium SUV XC90 új generációjának termelése követheti 2021-től.

Az új gyár egy 1,1 milliárd dolláros beruházás eredménye. A helyszínen ez év végén már 1500 dolgozónak ad majd munkát a Volvo, ez a szám a termelés felfuttatásával a tervek szerint négyezerre nő majd.

A Volvo alternatív hajtással kapcsolatban kitűzött céljainak megfelelően – miszerint 2019-től minden modelljében lesz elektromos motor – az új üzemben is lehetséges a plug-in-hibrid-hajtáslánccal szerelt gépek előállítása.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink