Gyártók Földgáz meghajtású autóval rukkol elő a Skoda

Földgáz meghajtású autóval rukkol elő a Skoda

autopro.hu/Sz.F. | 2019.02.14 14:31

Földgáz meghajtású autóval rukkol elő a Skoda

Legördült a gyártósorról az első Scala a Škoda Mladá Boleslav-i főüzemében. A teljesen új kompakt modell gyártásának megkezdésével új technológiai fejezet kezdődött a cseh autógyártó számára: a Scala a márka első modellje, amely a Volkswagen-Csoport MQB-A0 platformján alapul.

Hirdetés

– Az új Scalával új fejezetet kezdünk a Škoda kompakt választékában. Ez egy teljesen új modell, amely a szegmensében a technológia, a biztonság és a tervezés szempontjából referenciát jelent. Meggyőződésünk, hogy a Scalának a legjobb esélye van a Škoda kompakt szegmensének újradefiniálására – mondta a márka vezérigazgatója, Bernhard Maier.

Az új modellt Mladá Boleslavban tervezték és fejlesztették és a mai naptól itt is készül – hangsúlyozta Michael Oeljeklaus, a márka termelési és logisztikai igazgatósági tagja.

A Scala a márka első modellje, amely a Volkswagen-csoport MQB-A0 platformján alapul. Ez lehetővé teszi a magasabb szintű szegmensekből származó innovatív segédrendszerek használatát, és még nagyobb biztonságot és kényelmet biztosít a kompakt autós szegmensben. A sávtartó-asszisztens mellett a gyártó a holttérfigyelőt vagy a sávváltást segítő rendszert hátsó forgalmi riasztással és az adaptív sebességtartó automatikát is kínálja a Scala számára. Teljes LED-es fényszórók és hátsó lámpák is rendelkezésre állnak.

Az ügyfelek jelenleg négy motorváltozat közül választhatnak: három benzinmotor és egy TDI. Az ötödik változat, a földgázos hajtású CNG-változat, még idén bemutatkozik. A teljesítmény a 66 kW (90 LE) és 110 kW (150 LE) között változik. Mindegyikük turbófeltöltővel és közvetlen befecskendezéssel rendelkezik, és megfelel az Euro 6d-TEMP kibocsátási szabványnak. A Stop / Start rendszerrel és a fék energia-visszanyerési technológiával is rendelkeznek. A belépő szintű verziók 2019 második negyedévében kerülnek a márkakereskedésekbe. A SCALA a márka első európai modellje, amely a a hátsó ajtón lévő „ŠKODA” feliratot nagybetűkből rakja ki.

Kiemelt Partnereink