Gyártók Fogyásnak indulhat a VW-konszern márkáinak száma?

Fogyásnak indulhat a VW-konszern márkáinak száma?

autopro.hu/B.B. | 2017.04.27 15:00

Fogyásnak indulhat a VW-konszern márkáinak száma?

Egyes hírek szerint a németek elgondolkodtak a Ducati eladásán, az értékesítés lehetséges kimeneteleit már egy befektetési szolgáltató vizsgálja.

Hirdetés

A VW-konszern megbízta az Evercore befektetési pénzügyi szolgáltatót, hogy értékelje a Ducati motorkerékpármárka eladásának opcióit, adta hírül két jól informált, ám meg nem nevezett személyre hivatkozva a Reuters. A lap szerint a német autógyártó konszern annak ellenére kezdte meg a potenciális vevői kör felmérését, hogy még nem született végleges döntés az olasz márkával kapcsolatban.

A Ducati jelenleg az Audi tulajdonát képezi, a négykarikások még 2012-ben 860 millió euróért szerezték meg azt azzal a céllal, hogy a BMW motorokat gyártó divíziójának teremtsenek konkurenciát. Az olasz márka nem szerepel rosszul, tavaly 55 ezernél is több kétkerekűt adott el, ez 1,2 százalékos bővülést jelent 2015-höz képest. A márka adózás előtti eredménye csaknem százmillió euró volt. Elemzők szerint a VW ennek az összegnek csaknem tízszeresét is elkérheti, ha valóban az eladás mellett dönt.

Az ügyben sem a motorkerékpár-gyártásban érdekelt vállalatok, sem a német autógyártó konszern nem szólalt még meg. Ebből következik, hogy a VW értékesítési motivációja sem ismert hivatalosan, igaz, ezúttal sem túl nagy kihívás kapcsolatot felfedezni a dízelbotrányt követő, költségcsökkentésre irányuló törekvésekkel.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink