Gyártók Felszólalt az Audi a mesterséges intelligencia érdekében

Felszólalt az Audi a mesterséges intelligencia érdekében

autopro.hu/Sz.F. | 2018.11.14 06:00

Felszólalt az Audi a mesterséges intelligencia érdekében

Egy társadalom, amelyben a mesterséges intelligencia előnyös az emberek és a társadalom számára: e célból az Audi részt vesz az AI4People-ben, ami az első globális fórum az AI (Artificial Intelligence=Mesterséges Intelligencia) etikai megközelítéséhez Európában.

Hirdetés

A brüsszeli Európai Parlamentben a " Csúcstalálkozó a helyes AI Társadalom felé" elnevezésű rendezvényen a fórum 20 pontos tervet mutatott be a felelős AI-társadalom számára. A figyelem középpontjában az európai AI-kutatás összehangolása és az új technológiák felelősségteljes felhasználásának kérdése áll a fejlesztők, a jogalkotók és a nagyközönség körében.

Szükségünk van a mesterséges intelligencia európai megközelítésére, amely ötvözi az innovációt az értékeinkkel nyilatkozta Brüsszelben dr. Roland Villinger, az AUDI AG Stratégiai Igazgatója (CSO).

Az Audi a beyond-Initiative-ből eredő szaktudásával járul hozzá az AI4People munkájához. A „beyond” kapcsán az autóipari vállalat az elmúlt három évben startupokból és a tudomány területén dolgozó AI szakemberekből hálózatot hozott létre köztük Luciano Floridival, aki az Oxfordi Egyetem Digitális Etikai Laborjának igazgatója.

Nem pusztán arról van szó, mi fogadható el jogi szempontból, hanem arról, hogy az etika szempontjából mi előnyös mondta Floridi, az AI4People Tudományos Bizottságának elnöke.

Ezért alapította meg az AI4People-t az Atomium-Európai Intézet a Tudományért, Médiáért és Demokráciáért intézettel. A fórum a vállalatok, az egyetemek, az Európai Parlament, az Európai Bizottság és a civil társadalom vezető szakértői közül áll össze. A következő lépés egy olyan testület létrehozása, amely tanácsot ad a politikai döntéshozóknak az AI használatáról.

Az Audi beyond-Initiative programja vezette a megbeszéléseket az AI felelősségteljes használatáról, az autonóm vezetésről és a munka világának jövőjéről 2015 óta.

Az AI4People keretein belül a társadalom többi szereplőjével együtt hozzá kívánunk járulni annak biztosításához, hogy a mesterséges intelligencia mind a társadalom, mind az egyének számára előnyökkel jár mondta az Audi CDO Villinger.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink