Gyártók Ezért szedné darabjaira a Daimler vezérigazgatója a Tesla elektromos kamionját

Ezért szedné darabjaira a Daimler vezérigazgatója a Tesla elektromos kamionját

MTI | 2018.02.21 15:00

Ezért szedné darabjaira a Daimler vezérigazgatója a Tesla elektromos kamionját

A Daimler 2021-ben kezdi meg az Mercedes eActros elektromos tehergépjárművek sorozatgyártását, a modell tíz kísérleti példánya az elkövetkező hetekben kezdi meg a próbaüzemet a kiválasztott ügyfeleknél. A Tesla már 2019-re tervezi az elektromos kamiongyártást.

Hirdetés

Az amerikai Tesla tavaly mutatta be az állítólag 800 kilométeres hatótávú 40 tonnás elektromos kamionjának a prototípusát, aminek 2019-ben tervezi megkezdeni sorozatgyártását.

Ha ez így lesz, azonnal veszünk kettőt és az egyiket darabjaira szedjük, hogy megnézzük, mit csinál a Tesla jobban, mint mi mondta Martin Daum, a Daimler Trucks vezérigazgatója. Megjegyezte: nem az a termék számít, amit az ügyfeleknek holnapra ígérünk, hanem amit ma gyártunk.

A Daimler új, elsősorban városon belüli áruelosztó funkcióra tervezett eActros tehergépjárműve kétféle, 18 és 25 tonnás változatban készül 200 kilométeres hatótávval. A nagyobb hatótávú 40 tonnás változat piacéretté tételéhez még több technológiai akadályt is le kell küzdeni közölte Martin Daum.

Az eActros modellből évi ezer példányt terveznek gyártani a dízelmotoros változatnál magasabb áron.

A Daimler haszongépjárművek németországi konkurense, a MAN, szintén 2021-re tervezi gyártáani elektromos teherautóját.

A Daimler Trucks tavaly 471 ezer tehergépjárművet gyártott, 55 ezerrel többet mint 2016-ban. Értékesítési árbevétele 33,2 százalékkal, 35,7 milliárd euróra emelkedett, a működési eredmény 1,95 milliárd euróról 2,38 milliárd euróra nőtt 6,7 százalékos bevételarányos jövedelmezőség mellett.

Kiemelt Partnereink