Gyártók Ezért nem jöhet a Daimler Zalaegerszegre tesztelni

Ezért nem jöhet a Daimler Zalaegerszegre tesztelni

autopro.hu/B.B. | 2017.10.06 09:31

Ezért nem jöhet a Daimler Zalaegerszegre tesztelni

Jövő év végére elkészülhet a német autógyártó kétszázmillió euróból épülő vizsga- és tesztközpontja Dél-Németországban. Az egykori katonai terület rendkívül sokféle tesztlehetőséget biztosít a Daimlernek.

Hirdetés

Konkurenst kap a zalaegerszegi tesztpálya, ezzel kétségessé válik, hogy a jövőben a Daimler Magyarországon vizsgálja legújabb fejlesztéseit. A német gyártó ugyanis jó ütemben halad saját tesztközpontjának építésével.

A német-svájci határtól nem messze lévő 520 hektáros terepen még 2015-ben kezdődött meg az építkezés, azóta fokozatosan válnak használhatóvá az egyes tesztmodulok. Az összesen 200 millió euróba kerülő teljes pályát 2018 végén veheti birtokba a Daimler.

A terület adottságai egy sor fejlesztés tesztelését teszik lehetővé. A Daimler a vezetőasszisztensektől és autonóm funkcióktól kezdve az elektromos hajtáson át az önvezetéshez szükséges jármű-jármű, illetve a jármű-infrastruktúra kommunikációt is biztonságos körülmények között csiszolgathatja. A volt katonai bázis extrém terepe ezen kívül a négykerékhajtású modellek határainak üzemi feszegetését is lehetővé teszi.

A vizsga- és tesztközpontban a tervek szerint háromszáz fő dolgozik majd, négy stratégiai területet vizsgálva. Ezek a hálózatba kapcsolt, az önvezető és az elektromos technológiák, illetve a megosztáson alapuló rugalmas járműhasználat.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink