Gyártók Ezektől a Seatoktól állnak el a szavak Genfben

Ezektől a Seatoktól állnak el a szavak Genfben

autopro.hu/P.M. | 2017.03.08 15:31

Ezektől a Seatoktól állnak el a szavak Genfben

A spanyol gyártó a Genfi Autószalonon nemcsak az új Ibizát állította ki, hanem a Cuprának és a Cupracernek is helyet hagyott.

Hirdetés

A Seat étkesítése világméretekben továbbra is kétszámjegyű növekedést produkált. Februárban a spanyol márka újabb ugrásszerű növekedést mutatott, a kiszállítások elérték a 31 800 egységet, ami 18,8%-os növekedést jelent 2016 azonos hónapjával összehasonlítva. Az év első két hónapjában az eladások 13,6%-kal emelkedtek, és elérték a 64 000 egységet.

Januárban és februárban Spanyolország volt a kiszállítások terén az első helyen 14 400 eladott gépkocsival, ez 24,5%-os növekedést jelent. Spanyolország ezzel megelőzte Németországot, ahol a növekedés 8,9% volt, és elérte a 11 900 egységet. Ezt követte az Egyesült Királyság, 21,3%-os növekedéssel és 5 600 darab eladott gépkocsival. A Seat igen pozitív fejlődést ért el Mexikóban, a márka negyedik legnagyobb piacán (9,5%-os emelkedés és 4 600 eladott gépkocsi), illetve Olaszországban: 15,8%-os növekedés, és 3 300 étékesített autó.

E számokat a Genfi Autószalonon jelentették be, mely nagyon különleges jelentőségű a márka számára. Mindenekelőtt azért, mert az új Ibiza ötödik nemzedéke, a több mint 5,4 millió értékesített gépkocsival a Seat legtöbbet eladott modellje a központi helyet foglalja el a márka genfi standján.

– Az új Ibiza a márka számára nagy előrelépést jelenten majd, és arra hivatott, hogy fordulópontot hozzon saját szegmensében – mondja Luca di Meo, a Seat elnöke.

Seat Ibiza

Ez újabb előrelépés a márka történetének legnagyobb termék offenzívájában. A kezdet a márka első szabadidő autója (SUV), az Ateca piacra dobása volt, amit a megújított Leon követett. Most az Ibiza következik, ami beteljesíti a márka három fő pillérének megerősítését. Ezt követően újabb modellek érkeznek, mint például a kompakt crossover, az Arona. Az idei év végéig minden új modell azt fogja eredményezni, hogy a márka lényegesen növelheti részesedését az európai piacokon. Mindezen túl az új modellek magukba foglalják az Xcellence változatokat is, mint a jelenlegi FR felszereltségi szint alternatíváját. Az Xcellence változatot azért hozták létre, hogy olyan új vevőket érjenek el, akik kifinomultabb és egyedibb jellegű formatervezést keresnek, mindezt egyesítve a kényelmesebb és okosabb funkcionális eszközökkel.

Seat Ibiza

Az Ibiza ötödik nemzedékét Barcelonában fejlesztették ki, ami döntő lépés a gyártó jövőjére nézve. Először is azért, mert ezt az autót a Volkswagen-csoport legfejlettebb technológiájára, az MQB platformra (Modular Quer Baukasten) építették, ami mutatja a Seat fontosságát a Volkswagen-csoporton belül. Ezt az új platformot első alkalommal alkalmazzák ebben a termék-szegmensben. Másodszor pedig azért, mert teljes egészében fejlett technológiával, látványos dinamizmussal és észrevehetően megnövelt belső térrel rendelkezik.

Seat Leon Cupra

A spanyol márka által mindeddig gyártott leggyorsabb autó, az új Seat Leon Cupra is szerepel a standon. Noha mindenki 300 lőerős motorjáról, 380 Nm maximális nyomatékról, vagy pedig a 100 km/h-ra történő 4 9 másodperces gyorsulásáról fog beszélni, meg kell említeni, hogy 4Drive Total Traction hajtással érkezik.

Seat Leon Cupra

E fejlesztések a teljesítmény, a nyomaték és az erőátvitel terén azt mutatják, hogy a teljesítmény szempontjából nyilvánvaló előrelépés született, és a gépkocsit teljesen felszerelték azokkal a biztonsági, összekapcsolhatósági és multimédiás technológiával, amelyekkel a Leon modellek büszkélkedhetnek.

Seat Leon Cupracer Evo17

A 300 lóerős Leon Cuprával együtt egy nagyon látványos modellt is kiállítanak: amely matt szürke külsővel, a belső terében és karosszériáján szénszálakkal, és rézből készült esztétikus részletekkel jelenik meg. Ez a Seat Leon Cupracer Evo17, ami a Leon versenyváltozata, és a TCR nemzetközi versenyein való részvételre terveztek. Két változatban érhető el, az egyik kettős közvetlen kapcsolású sebességváltóval (DSG), a másik kézi szekvenciális sebességváltóval. A Leon Cupracer Evo 17 ugyanazt a motort kapta mint az utcai változat, de 350 lóerős a teljesítménye, ami 20 lóerővel több, mint a 2016-os modellé volt, motorjának nyomatéka pedig 420 Nm.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink