Gyártók Ez lesz a legkörnyezetkímélőbb Volkswagen

Ez lesz a legkörnyezetkímélőbb Volkswagen

autopro.hu/Sz.F. | 2019.02.21 13:40

Ez lesz a legkörnyezetkímélőbb Volkswagen

A jövő év végén Zwickauban gyártásba kerülő új ID. modellnek úttörő szerepe lesz: a csoport első elektromos autója az egész életciklusa alatt CO2-semleges lesz, ha az ügyfél folyamatosan zöld energiával tölti.

Hirdetés

Egyedül a gyártási fázis tekintetében az ID. szénlábnyoma évente több mint 1 millió tonna CO2-vel javul. Ez nagyjából egy szénerőmű éghajlatváltozásra gyakorolt hatásával egyezik, amely 300 ezer háztartást lát el villamos energiával. Emellett a Volkswagen átfogó dekarbonizációs programon dolgozik, amely más modellekre is kiterjed. A márka 2025-ig több mint 20 teljesen elektromos modellt fog kínálni.

Az éghajlatváltozás korunk legnagyobb kihívása. A Volkswagen felelősséget vállal: az új ID. lesz a csoport első, éghajlat-semlegesen előállított elektromos autója. Annak biztosítására, hogy az életciklusa alatt kibocsátásmentes legyen, sokféle módon dolgozunk a zöld energia felhasználásán. A fenntartható mobilitás valóban lehetséges, ha azt mindannyian akarjuk, és mindannyian dolgozunk rajta mondta Thomas Ulbrich, a Volkswagen márka e-mobilitásáért felelős igazgatósági tagja.

Zöld energia az akkumulátorcellától a töltésig

Az ID. esetében a Volkswagen az egész értékláncot a CO2-kibocsátás elkerülésére és csökkentésére összpontosította. Az akkumulátorcellákat Európában gyártják, az energia a zöld energiaforrásokból származik. A közvetlen és közvetett beszállítók segítségével a megtakarítási potenciált a teljes ellátási láncban, egészen a nyersanyag-termelésig visszamenőleg felülvizsgálják. A zwickaui üzem már megújuló energiaforrásokból termelt energiát használ. A gyártási folyamatban elkerülhetetlen kibocsátást hitelesített klíma beruházásokkal ellensúlyozzák. Ennek eredményeként az ID. gyártása szén-dioxid semleges lesz a kezdetektől fogva.

A töltéshez a Volkswagen a megújuló energiaforrások, mint a szél- és a vízenergia felhasználását ajánlja. A Volkswagen új leányvállalata, az Ellie a közelmúltban megkezdte a megújuló energiaforrásokból termelt áram értékesítését Volkswagen Naturstrom néven. A Volkswagen és más autógyártók által létrehozott Ionity gyors töltőhálózat az európai autópályákon mintegy 400 töltőhelyen kínál majd zöld energiát– ahol az elérhető.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink