Gyártók Elszakadt a cérna a Porschénál: Az Audi becsapott minket!

Elszakadt a cérna a Porschénál: Az Audi becsapott minket!

autopro.hu/B.B. | 2017.07.25 12:32

Elszakadt a cérna a Porschénál: Az Audi becsapott minket!

Durván nekiment a sportkocsigyártó üzemi tanácsának vezetője a négykarikásoknak, hiszen immár nyilvánosan követel személycseréket a társmárka vezetésében. Egyszerű kifakadás vagy okos taktikázás mindez Uwe Hück részéről?

Hirdetés

Elég erős jele született annak, hogy lassan két év elteltével is milyen gondot okoz a VW dízelbotrányának házon belüli kezelése, miután a Porsche üzemi tanácsának vezetője minden eddiginél nyíltabban és élesebben fogalmazta meg problémáit.

Uwe Hück úgy véli, a sportkocsigyártót rászedték, ezért vezetőcseréket követel az Audi felügyelőbizottságában – Hück szerint ez az a testvérvállalat, amelyik a legnagyobb veszélyt jelenti a Porschéra nézve.

– Nem fogom hagyni, hogy az Audi trükközése veszélybe sodorja a Porschét – nyilatkozta a szakember, aki azt is hozzátette, nem képes többé elviselni a hazugságokat. – Újra és újra biztosítanak bennünket [az Audi vezetői], hogy a motorokkal minden rendben van. Ebből semmi nem igaz, nem tudok hinni nekik többé.

Hück a dízelbotrány problémájának valódi, lényegretörő lezárását sürgeti, aminek szerinte elmaradhatatlan része az érintett vezetők felelősségre vonása.

Bár Hück nem nevezett meg senkit sem az Audi vezetői közül, Rupert Stadler és kollégái az Automobilwoche szerint a konszernen belül jelenleg is támadás alatt állnak, melynek egyik oka, hogy a négykarikások eladásai nem nőnek olyan mértékben, mint az elmúlt években. Egyes sajtóhírek szerint szeptemberben személyzeti változások jönnek az Audi felsővezetésében.

A stuttgarti sportkocsigyártó vezetői már korábban is kritizálták ingolstadti kollégáikat, eddig azonban a mostani a legerősebb kiszólás az ügyben. Hogy ez miért van így, pontosan nem tudni, az egyszerű kifakadáson túl akár komoly stratégia is állhat a háttérben. A Porsche a VW-konszern tagjai közül a napokban elsőként szellőztette meg, hogy leállíthatja a belsőégésű motorok fejlesztését, vagyis elképzelhető, hogy az éles nyilatkozattal csak még inkább el kívánta magát határolni az VW-botránytól, egyben pedig egy fenntartható, felelős gyártó képét sugározni a piac felé.

Kiemelt Partnereink