Gyártók Elon Musk: csökkentsük az elvárásainkat a Model 3-mal szemben

Elon Musk: csökkentsük az elvárásainkat a Model 3-mal szemben

autopro.hu/R.M. | 2017.03.29 15:32

Elon Musk: csökkentsük az elvárásainkat a Model 3-mal szemben

A Tesla vezérigazgatója megkérte a vásárlókat, ne legyenek irreális elvárásaik a legújabb autóval szemben, hiszen az pont egy olcsóbb piaci szegmenst céloz meg.

Hirdetés

„A Model 3-ra nem úgy kell tekinteni, mint a Tesla következő verziójára, legalábbis nem abban az értelemben, mint mondjuk az Iphone 2 és 3 esetében” -twittelte Musk a közösségi oldalon. „A Model 3 egy kisebb, olcsóbb verziója a Model S-nek, ebből kifolyólag gyengébb hatótávval, teljesítménnyel és kevesebb funkcióval rendelkezik majd.”

A tech-vezér úgy látta, ideje kicsit rendezni az elképzeléseket a vállalat első, középkategóriát megcélzó modellje körül. Sokan ugyanis azt várják, hogy az új autó több tekintetben lenyomja majd a korábbi verziót. Pedig értelemszerűen ez nem igaz, főleg, ha megnézzük az árcédulát: míg a Model 3 adók nélkül 35 ezer dollárba fog kerülni, addig a Model S-nél ennek a duplájáért is csak az alap kiszerelést kaphatjuk meg.

Az új típus 6 másodperc alatt éri majd el a 100 km/órás sebességet, a legkisebb akkumulátoros verzió pedig 346 kilométeres hatótávot biztosít majd. Ez egyébként megegyezik az S modell legolcsóbb kiszerelésével, melynek forgalmazását áprilistól szünteti meg a vállalat. A Model 3-at valamikor az év végén kezdik meg árusítani - írta meg a Business Insider.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink