Gyártók Elkezdődött a megújult Skoda Octavia gyártása

Elkezdődött a megújult Skoda Octavia gyártása

autopro.hu/W.A. | 2017.02.13 15:17

Elkezdődött a megújult Skoda Octavia gyártása

Legurult az első Skoda Octavia a szerelőszalagról Mladá Boleslavban. Átdolgozott orr- és farkialakítás, illetve a vezetői segédrendszerek, az infotainment és a connectivity legkorszerűbb megoldásai jellemzik. Az elmúlt 21 esztendő során több mint ötmillió vásárló döntött az Octavia család valamely tagja mellett.

Hirdetés

Az új Skoda Octavia számos vonzó felszereléssel érkezik, köztük a teljes-LED fényszórókkal, valamint a biztonságot és kényelmet szolgáló további fejlett megoldásokkal. Emellett új connectivity-ajánlatokkal kínálják az új modellt: a Skoda Connect mobil online-szolgáltatásai az információs és navigációs funkciókat, illetve a jármű távelérését szolgálják. Térkínálata, funkcionalitása, biztonsági és kényelmi technikái, dizájnja, valamint ár/érték-aránya tekintetében az új generáció is mércéül szolgálhat piaci szegmensében.

A Skoda Octavia a cseh gyártó legnagyobb darabszámban értékesített modellje, amelynek 21 évvel ezelőtti bemutatkozása óta világszerte több mint ötmillió vásárló döntött e család számos változata mellett. Már az 1996-tól 2010 november végéig készült első generáció 1,4 millió példányban talált gazdára, az Octavia második nemzedéke pedig töretlenül folytatta elődje sikereit: 2004 és 2013 között összesen 2,5 millió kelt el belőle. 2012 novembere óta készül a típus harmadik generációja, amely a Skoda kínálatának egyik alappillére, s 2016 március végén már az egymilliomodik példány készült el belőle a Mladá Boleslav-i szerelőcsarnokban. A múlt év végéig összesen csaknem 1,4 millió darabot gyártottak a harmadik generáció tagjaiból. A cég csehországi székhelye mellett az Octavia már Kínában, Indiában, Oroszországban Ukrajnában és Kazahsztánban is készül, amelyekhez a megújult modell további termelési helyszíneként Algéria is társul.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink