Gyártók Elindította a Suzuki a hajómotorok értékesítését Magyarországon

Elindította a Suzuki a hajómotorok értékesítését Magyarországon

autopro.hu/P.M. | 2017.11.28 17:16

Elindította a Suzuki a hajómotorok értékesítését Magyarországon

A Suzuki Magyarországon elsősorban az Esztergomban gyártott gépkocsik kapcsán ismert, a vállalat azonban motorkerékpárok mellett a hajómotorok gyártásában és értékesítésében is kiemelkedő eredményeket tudhat magáénak. A Suzuki a japán és a thaiföldi gyáraiban 2014-ig összesen 3 millió hajómotort gyártott.

Hirdetés

A márka hajómotorjait eddig nyolc innovációs díjjal tüntették ki a négyütemű külmotorok kategóriájában. A DF350A 350 lóerős V6-os, négyütemű hajómotor nyerte el az IBEX nemzetközi hajóépítő kiállítás és konferencia innovációs díját.

Hazánkban 1999-ben kezdte el a hajómotorok értékesítését a Magyar Suzuki Zrt., ma pedig már vezető pozíciót foglal el a piacon. 2017-ben jelenleg a hajómotor eladások 48 százalékos piaci részesedését tudhatja magáénak a márka (a Data House Kft. piaci adatszolgáltatása szerint). A hazai termékkínálatban egyébként a 2.5 lóerős kismotoroktól kezdve a 350 lóerős hajómotorig összesen 77 hajómotor modell érhető el.

– Hajómotorjaink minden kategóriában ugyanazt a minőséget nyújtják ügyfeleinknek. Modelljeinket a kis karbantartásigény, alacsony fenntartási költségek, innovatív technológia mellett a hosszú élettartam és kimagasló megbízhatóság, valamint erős teljesítmény jellemzi – nyilatkozott a főbb termékelőnyökről Tóth Péter, a Magyar Suzuki Zrt. értékesítési igazgatója.

A Magyar Suzuki hajómotor üzletága kiemelkedő teljesítményének köszönhetően regionális szerepet is betölt a közép-kelet-európai térségben, mivel idén ősztől hazánkból irányítják az Észtországba, Lettországba, Litvánia, Fehéroroszországba, Csehországba, Szlovákiába, Romániába, Szerbiába, Bulgáriába és Albániába irányuló üzleti és kereskedelmi tevékenységeket.

Kiemelt Partnereink