Gyártók Elektromos terepjárót készít a Havelaar

Elektromos terepjárót készít a Havelaar

autopro.hu/R.M. | 2017.06.09 13:40

Elektromos terepjárót készít a Havelaar

Egy eddig tipikusan benzines felségterületre is kezdenek belépni az elektromos modellek, ismerkedjünk meg egyik első képviselőjükkel, a kanadai Bisonnal.

Hirdetés

A Hollandiában, Kanadában és Kínában is működő multinacionális vállalat kanadai szekciója bejelentette, saját, külön a kanadai körülményekhez kialakított teljesen elektromos meghajtású pickupot készülnek a piacra dobni.

A Bison névre keresztelt járművet a torontói egyetemmel közösen fejlesztette a cég, mely igen figyelemre méltó, szögletes külső kialakítást kapott. A motorháztető alatt pedig egy dupla motoros, összkerékmeghajtású rendszerrel találkozhatunk, amely a vállalat szerint tökéletesen bírja majd a hideg kanadai teleket vagy a durvább terepen való közlekedést. Az autó belső váza szénszálas technológiával megerősített acélvázból áll, így ellenállva egy esetleges borulásnak, vagy hasonló incidensek.

Az akkumulátor egy töltéssel nagyjából 300 kilométerre lesz elegendő, mely egy ilyen méretű autónál nem rossz teljesítmény. Az ár és a piaci megjelenés egyelőre még nem lett bejelentve - írta meg az autoblog.com.

Kiemelt Partnereink