Gyártók Elektromos miniautót, robogót és kerekes széket fejleszt a Toyota

Elektromos miniautót, robogót és kerekes széket fejleszt a Toyota

autopro.hu/H.J. | 2019.10.23 05:00

Elektromos miniautót, robogót és kerekes széket fejleszt a Toyota

Elektromobilitási szolgáltatásokat és zöld városi modelleket mutat be a Toyota az október 24-től november 4-ig tartó Tokyo Motor Show-n.

Hirdetés

A japán gyártó legnagyobb szenzációja egy kis városi kompakt modell. A kétüléses autó jövő évben gördül le a gyártósorról Japánban, egy háromkerekű elektromos robogóval együtt.

Legfőbb cél a mindennapos közlekedés megkönnyítése

A miniautót rövid, mindennapos utakra tervezték – például idősek vagy friss jogosítvánnyal rendelkező sofőrök számára.

Teljesen feltöltve közel 100 km megtételére képes, maximális sebessége 60 km/h. Akihiro Yanaka fejlesztésért felelős vezető elmondta, hogy a gyártó célja olyan mobilitási megoldásokat megteremteni, melyek minden korosztály számára biztosítják a könnyebb közlekedést. Emellett a modell kevesebb helyet igényel, nem csinál zajt, és a környezetre sincs káros hatása.

Szolgáltatások széles választéka

A Toyota hosszútávon az akkumulátoros modellek szélesebb választékát szeretné ügyfelei számára kínálni – az elektromos miniautón kívül egy háromkerekű robogót és egy kerekes széket is fejlesztett. Az értékesítés mellett a bérbeadás, a használt modellek eladása, a szerviz és az újrahasznosítás is szerepel a vállalat szolgáltatásai között.

A kétüléses kisautó mellett egy nagyobb verziót is fejleszt a gyártó. Az üzleti forgalomra szánt modell a Toyota elképzelései szerint egy mozgó irodaként is funkcionálhatna – munkahely, étkezés, alvás és közlekedés egy térben. Emellett a mindennapos ingázásra is alkalmas lenne – írja az Automotive News.

Az elektromos modellválasztékból az álló-robogó 14,5 km megtételére képes, és 2020-ban dobják piacra. Az álló robogót és az elektromos kerekes széket 2021-ben mutatják be.

Nyitókép: twitter.com

Kiemelt Partnereink