Gyártók Elektromos furgont villantott a Renault

Elektromos furgont villantott a Renault

autopro.hu/B.B. | 2017.01.17 13:09

Elektromos furgont villantott a Renault

Főként a városi fuvarozóknak, áruterítőknek szolgál jó hírrel a Renault, a Master hangtalan kiadása a hasonló hajtáslánccal ellátott Ford Transitnak jelenthet komoly fejtörést.

Hirdetés

Egy brüsszeli autókiállításon rántotta le a leplet a Renault legújabb alternatív hajtású gépéről, az elektromos Masterről. A Renault nem ma kezdi az elektromos kishaszonjárművek fejlesztését, hiszen az e-Kangoo kiadása után a Master ZE-vel már az áruszállítmányozással foglalkozók komolyabb igényeire is képes megoldást nyújtani.

A leginkább városi áruterítésre alkalmas furgon 33 kWh-s akkumulátort és egy 57 kW-s motort kapott, a telepek a kabin alatt helyezkednek el. A hat órás, konnektoros töltési ciklust követően a géppel nagyjából kétszáz kilométert lehet majd megtenni. A furgon belsőégésű motorral szerelt társához képest háromféle tengelytávval és kétféle tetőmagassággal lesz elérhető.

Míg az elektromos Kangoo a Ford Transit Connect, addig a Master ZE a szintén villanyhajtású Ford Transitnak jelenthet vetélytársat. A franciák előbbi modellje idén nyáron, a Master ZE pedig év végén érkezhet a kereskedésekbe.

A Renault leginkább a vállalkozások biztosította keresletben bízhat, különösen a hazai piacon, hiszen Párizsban komoly léptékkel szigorítják a belvárosban használható dízeles járművek körét. A Master ZE mielőbbi piacra dobásában a gyártó ezen felül azért is érdekelt, mivel az e-Crafter debütálásáig a Fordon kívül lényegében nincs konkurenciája az elektromos kishaszongépek piacán.

Kiemelt Partnereink