Gyártók Elektromos autókat is gyárt majd a BMW Debrecenben

Elektromos autókat is gyárt majd a BMW Debrecenben

MTI | 2018.09.06 11:08

Elektromos autókat is gyárt majd a BMW Debrecenben

Menczer Tamás tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkár elmondta: a BMW elektromos autókat is fog gyártani Magyarországon.

Hirdetés

Az államtitkár szerint a BMW a legmodernebb autóipari technológiákat telepíti hazánkba, hiszen a cég a hagyományos meghajtású autók mellett elektromos autók gyártását is végzi majd Debrecenben.

A magas hozzáadott értékű külföldi befektetések rangsorában Magyarország szintén az élvonalban, a 16. helyen áll. Az országot a gazdasági környezet teszi vonzóvá a befektetők számára, itt található Európán belül az egyik legalacsonyabb személyi jövedelemadó, a legalacsonyabb társasági adó és a szociális hozzájárulási adó is folyamatosan csökken – fejtette ki.

Ésik Róbert, a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) elnöke elmondta, tavaly az IBM felmérése szerint 121 külföldi befektető által végrehajtott beruházás valósult meg Magyarországon összesen 17 500 munkahelyet teremtve, ami az évente készülő felmérés 2002-es indulása óta a legmagasabb érték.

Az európai fővárosok rangsorában Budapest a hatodik lett 2017-ben a külföldi működőtőke által teremtett 5500 új munkahellyel ismertette a HIPA elnöke. A visegrádi országok között ebben a rangsorban Budapest az első helyen van fűzte hozzá.

Ami a 2018-as évet illeti, az első félévben 46 sikeres, összesen több mint 2 milliárd euró értékű befektetési tárgyalást folytatott le az ügynökség tájékoztatott Ésik Róbert utalva arra, hogy a HIPA történetében ez eddig a legmagasabb egy félévre jutó összeg. Januártól júniusig összesen hétezer új munkahelyről hoztak döntést a HIPÁ-val tárgyaló külföldi befektetők jegyezte meg.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink