Gyártók Elbukott a VW Golf

Elbukott a VW Golf

autopro.hu/B.B. | 2017.05.07 06:30

Elbukott a VW Golf

A németek modellje jó ideje hónapról hónapra magabiztosan zsebelte be Európa legkelendőbb autójának címét, azonban márciusban változott a helyzet.

Hirdetés

Talán senkinek sem újdonság, hogy a Volkswagen Golf Németországban szinte verhetetlen autónak számít, már ami az eladásokat illeti. A helyi piac meghatározó mérete, na meg a típus tulajdonságai miatt általában ugyanez volt igaz az öreg kontinensre is – egészen márciusig. Az Automobilwoche összesítése szerint az év harmadik hónapjában ugyanis a Ford Fiestából fogyott a legtöbb, amivel pontosan hét év után köszönthetünk új modellt az eladási toplisták élén.

Márciusban összesen 47.263 Fiesta adásvételi szerződését kötötték meg az európai szalonokban, ami csak szűk félezerrel több, mint a Golf 46.795 ezres értéke. Bár egy-egy időszak hasonló sikere jó eszköznek számít a marketingosztálynak, a Ford valószínűleg nem sokáig marad az dobogó tetején. Ennek oka, hogy a Golf nemrég modellváltáson esett át, ami az eladások ideiglenes visszaesését hozta magával, valamint hogy a Ford márciusban a megszokottnál nagyobb kedvezményekkel támogatta az értékesítéseket.

Wolfsburgban is azzal számolnak, hogy a Golf hamarosan ismét az élre áll, annak ellenére, hogy a SUV-divat a házon belüli konkurensek számát is növeli. Az utóbbi években sok vevő a Tiguant választotta a Golf helyett, bár a gyártó aligha búslakodik, amíg az Golfot elhagyók a konyhára többet hozó SUV-okat választják a VW-katalógusból.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink