Gyártók Elbúcsúzhat az Audi Le Manstól?

Elbúcsúzhat az Audi Le Manstól?

autopro.hu/B.B. | 2016.10.17 14:30

Elbúcsúzhat az Audi Le Manstól?

A tizenháromszoros bajnok a 2017-es szezon után otthagyhatja a legendás hosszú távú autóverseny-sorozatot. A háttérben anyagi okok állnak.

Hirdetés

Iparági értesülések szerint már nem tervez hosszú távra az Audi a le mans-i 24 órás versenysorozattal kapcsolatban: a négykarikások a dízelbotrány után indított költségfaragás miatt jutottak arra a következtetésre, hogy nem engedhetik meg maguknak a legendás versenyen való részvételt. Bár hivatalos közlemény még nem jelent meg az ügyben, egyes hírek szerint a gyártó már meg is tette a távozással kapcsolatos lépéseket a szervezőknél.

A döntésnek az autoblog.com szerint szimbolikus jelentése is lehet: az, hogy a V6-os turbódízel motorral szerelt LMP1-es modell jövőre utolsó szezonját kezdi, a gyártó alternatív meghajtásokkal kapcsolatos fókuszváltására is utal.

A gyártó a verseny igazi egyeduralkodójának számított, hiszen 1999 óta 13 alkalommal végeztek az első helyen. A szurkolóknak továbbra is szoríthatnak egy VW-konszernhez tartozó márkának, hiszen a Porsche esetében nem merült fel a távozás gondolata. A konszerntagok párhuzamos versenyeztetésének megszűnése komoly anyagi megtakarítást jelenthet majd az Audinak, sőt még a meglévő állóképességi versenyzés tapasztalatát is lesz kinek átadni.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink