Gyártók Elbocsátás, visszahívás: még két rossz hír a Teslától

Elbocsátás, visszahívás: még két rossz hír a Teslától

autopro.hu/B.B. | 2017.10.16 12:30

Elbocsátás, visszahívás: még két rossz hír a Teslától

Nem elég, hogy nem a tervek szerint halad a Model 3 termelésének felfuttatása, a gyártó pár nap alatt egy tizenegyezres visszahívásról és egy váratlan, több száz fős elbocsátásról is hírt adott.

Hirdetés

Elég nehéz heteket tud maga mögött a Tesla: a legnagyobb probléma, hogy csak rendkívül lassan halad a Model 3 gyártásának felfuttatása, a gyártó aligha tudja majd a korábbi terveknek megfelelően leszállítani az elektromos népautó példányait, melyért világszerte már 450 ezren adtak le előrendelést. Nem ez az egyetlen rossz hír az elektromosautó-gyártótól, a hiba miatt el kellett halasztani a legújabb termék, egy szintén elektromos nyergesvontató bemutatását is.

A baj ráadásul csőstül jön, hiszen múlt héten derült ki, hogy világszerte 11 ezer Model X-et kell visszahívni, mivel a második üléssor egy ütközés során elmozdulhat, a baleset közben extra veszélyforrást generálva az utastérben. Az önkéntes kényszerjavítás oka nem ismeretlen, tavaly tavasszal szintén az elmozdulásra hajlamos ülések miatt rendeltek szervizbe 2600 SUV-ot.

Nem tudni, van-e összefüggés a Model 3 gyártási, a Model X visszahívási és a szintén a napokban bejelentett váratlan elbocsátások között. A Tesla a várhatóan 4-700 főt érintő munkaerő-menedzsmenti lépést az éves teljesítményértékelés után tudatta a nyilvánossággal. A gyártó szerint nem leépítésről van szó, hanem a nem túl hatékony alkalmazottaktól való megválásról, így a pozíciókat hamarosan új belépőkkel tölthetik fel.

Az elbocsátott dolgozók között a gyártósori alkalmazottak, mérnökök és vezető beosztásúak egyaránt vannak. A nem túl bőven kommentált elbocsátás körüli kérdőjeleket erősíti, hogy olyan dolgozóktól is megválik a Tesla, akik korábban egyetlen negatív visszacsatolást sem kaptak feletteseiktől.

Kiemelt Partnereink