Gyártók Ehhez a guruló lengyel luxusirodához már csak sofőr kell

Ehhez a guruló lengyel luxusirodához már csak sofőr kell

autopro.hu/B.B. | 2016.09.09 06:30

Ehhez a guruló lengyel luxusirodához már csak sofőr kell

A Varsavia most bemutatott elektromos kocsijának gyártása 2018-ban indulhat el. Természetesen ez a gép is a Tesla célközönségét célozza meg.

Hirdetés

Mivel a Tesla neve elég szorosan összefonódott az elérhető elektromos autók jelenségével, mostanában minden újonnan bemutatott villanyhajtású kocsit annak ellenfeleként szokás bemutatni. Így van ez szinte még akkor is, ha a termékről világosan süt, hogy az összehasonlítás nem tökéletes. Most a lengyel Varsovia leendő luxusautóját konferálták fel hasonló szöveggel, ám a guruló luxusirodának is beillő autó több okból sem az egyszerű Tesla-ügyfeleket célozza meg.

Az elektromos szedán egy feltöltéssel 350 kilométer megtételére képes, álló helyzetből a százas tempót öt másodperc alatt éri el. A legérdekesebb mégsem a hajtáslánc, vagy a jármű kinézete, hanem a beltér: az első utasülés elhagyásával, a beépített számítógéppel, a két 19 colos kijelzővel ugyanis egy komplett luxusirodát sikerül berendezni az autóban. Az egyéb kiegészítők az egyedi utastérvilágításról a szívritmusfigyelőig terjednek, írja az autoblog.com.

Varsovia Concept
Kattintásra galéria nyílik

Az autó megjelenését tovább hangsúlyozná, hogy a 2018-ban indítani tervezett gyártás során évente mindössze 50 darabot készítenének belőle – ennek megfelelően minden bizonnyal a vételárat sem lehetne összehasonlítani egy Tesláéval.

A specifikációk mindenképp lenyűgözőek, de a guruló irodára azért a további, hivatalos információk megjelenéséig, vagy a gyártás megkezdéséig még erős feltételes módban tekintsünk.

Kiemelt Partnereink